Sikeres volt az 1. Csallóközi Élménybörze

Fotók: Ugróczky István

Pancsolás a hűsítő habokban, száguldás négykeréken, sétarepülés, csónaktúra, egzotikus állatok, hagyományok és irodalom, különleges természeti kincsek, finom falatok és felhőtlen szórakozás – az 1. Csallóközi Élménybörzén mindezt felfedezhették a látogatók.

Május 21-én szombaton a dunaszerdahelyi Vásártér adott otthont a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség egyedülálló rendezvényének, amely keretében bemutathattuk a régióbéli látványosságok jelentős részét. “Szeretnénk felhívni a közönség figyelmét azokra a lehetőségekre, amelyeket a Csallóköz kínál. Számos különleges látnivalót találnak itt az érdeklődők. Legyen szó akár aktív pihenésről, strandolásról, vagy új ismeretek megszerzéséről, a Csallóközben számos élménnyel gazdagodhat a látogató” – fejtette ki Somogyi Gábor a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke.

Csallokozi Élménybörze,Csallokozi IDegenforgalmi Szövetség,Csallokoz,Turizmus,Idegenforgalom

 

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség sátrában egyedülálló táborkínálattal is várták a közönséget és az idei Tour de Kukkonia kerékpártúráról is tájékoztattak. Nagy népszerűségnek örvendett a dunaszerdahelyi Thermalpark kabalafigurája, csakúgy, mint a fürdő szolgáltatásai. A nagymegyeri Thermal Corvinus kínálata is sok érdeklődőt vonzott a dióspatonyi SlovakiaRinghez és a közelmúltban állatkertként elismert Malkia Parkhoz hasonlóan. Azok, akik levegőből is megcsodálnák a Csallóközt, a PS Aviation sátrában kaptak erre lehetőséget. A Csallóközi Könyvtár valódi könyvkuckót teremtett a téren. A Csallóközi Múzeumnak köszönhetően pedig betekintést kaphattunk régiónk hagyományaiba és történelmébe. Díszvendégként a győri Xantus János Állatkert a szigetközi élményekből adott ízelítőt.

Csallokozi Élménybörze,Csallokozi IDegenforgalmi Szövetség,Csallokoz,Turizmus,Idegenforgalom

A jó szórakozás is garantált volt, köszönhetően a helyi óvodásoknak és olyan régióbéli előadóknak, mint az Ifjú Csallóközi Néptánc Együttes, a Kuttyomfitty Társulat, a Glamour zenekar, Fitos Péter és a Nowember. Légvárakkal és arcfestéssel varázsoltuk teljessé a hagyományteremtő rendezvényt.

Megtisztelő, hogy az új arculatot kapott Vásártér nyitóeseménye lehetett az élménybörze. Meggyőződésünk, hogy a közösségi helyszín számos, a Csallóközben hagyományos és meghatározó rendezvénynek ad majd otthont a következő években. Köszönjük Dunaszerdahely városának, hogy befogadta a rendezvényünket és közösen megmutathattuk, hogy régiónk mennyi élményt kínál az itt élőknek és az ide látogatóknak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább