VIDEÓ, FOTÓK: A ’80-as évek futball-legendái Galántán

SZERZŐ: VARGA DÁNIEL, FOTÓK, VIDEÓ: SZABÓ PÉTER PÁL

Az 1985-ben UEFA első, illetve FIFA 2. helyén végzett válogatott legendái voltak a vendégeink május 16-án a galántai Esterházy-kastélyban. Kastélylátogatás, majd 90 perc szabad, őszinte és kötetlen beszélgetés következett az egykori magyar válogatott játékosaival.

Galántán üdvözölhettük:

Nagy Antalt – aki az Ajaxnak 1978-ban két gólt gurított UEFA-kupa meccsen, az utolsó válogatott csapatkapitányát, aki vb-meccsre vezette ki a magyar válogatottat, illetve Arsene Wenger keze alatt focizott a Nancy csapatában.

Kardos Józsefet – a Mezey-féle romboid védekezés kulcsemberét, aki Újpesten és a válogatottban egyaránt maradandót alkotott. Részletezte, hogyan sikerült 1984-ben kiradíroznia a K. Fischer, K. Allofs, P. Littbarski csatártriót, mellesleg a kapuban Schumacher állt.

Esterházy Mártont – aki a mexikói vb leggyorsabb góljáért kapott SEIKO karóráját még ma is a felbecsülhetetlen ereklyék között tartja számon, illetve a rotterdami csodagól szerzője, amivel a Gullit, Rijkaard, Kieft, Van Breukelen és Van Basten nevekkel fémjelzett hollandokat verte a válogatott.

A témák adottak voltak:
– brazilok verése
– vb-selejtezők
– Mexikó ’86
– természetesen a klubcsapatokban elért sikereket is elmesélték és nagyon sok más, focival kapcsolatos élményt….


A műsort Szabó Zoltán vezette, s külön köszönet a támogatóinknak, konkrétan az Esterházy-kastélynak, Bíró Lászlónak, a MagyarOK polgári társulásnak és a JF Podcast-nak, hogy ez a nap létrejöhetett. A Klikkout profi munkája magáért beszél.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább