Klikk Out Vikkendhouse: A retro és az oldies imádata

Kedvencek egy mixben, utazás az emlékek közt – így is jellemezhetjük a Vikkendhouse névre keresztelt sorozatunkat, amiben hétről hétre más-más emberek zenei oldalával ismerkedhetünk meg. Mai vendégünk a vásárúti Dobre Anett, aki él-hal a retró zenéért.

Fotók: Ugróczky István

Dobre Anett,Vikkendhouse,Zene

Milyen a zenével való kapcsolatod?

Ha a zenei érdeklődésemet és ízlésemet kellene leírni, azt mondanám, leginkább a retro zene/oldies számok iránti imádat jellemzi. Ez pedig, azt hiszem, annak köszönhető, hogy gyerekkoromban, a 90-es években, rengeteget hallgattam a szüleim (leginkább kalóz) kazettáit.

Igazából ezzel kezdődött a kapcsolatom a zenével.

Nagyon erősen belém égett, hogy volt egy Roxette kazettánk, amit rongyosra hallgattam és gyerekfejjel (természetesen halandzsázva) énekeltem az angol szöveget. Később már ajándékba is hol eredeti, hol másolt kazettákat kaptam, mint a Spice Girls, Backstreet Boys, de persze befigyeltek a Bravo Hits válogatások is. De nem csak ezeket a tipikus fiú- és lánybandákat fogyasztottam, simán ismertem és szerettem pl. Máté Péter dalait is.

A felnőttkori zenei ízlésemre is a diverzitás a jellemző, szinte mindenevő vagyok, a kemény rockon kívül nagyjából bármilyen műfajhoz nyitottan állok. Mégis talán leginkább azt a zenét élvezem, ami a gyerek-és tinédzserkoromba visz vissza (oké, Pap Ritát azért már nem hallgatok).

Dobre Anett,Vikkendhouse,Zene

Alapjáraton is nosztalgiázós típus vagyok, de azt hiszem zeneileg igazán ebben a korban ragadtam.

A mix a tíz kedvenc számodat tartalmazza. Mi alapján válogattál?

Nem volt könnyű kiválogatni az abszolút tízest a rengeteg kedvenc közül, de igyekeztem olyanokat beválasztani, amelyek egyrészt reflektálnak rám, másrészt aktuálisan sokat hallgatom. Először is ott vannak az „ultimate favoritok”, amik semmiképp sem hiányozhattak ebből az összeállításból, és amelyek bármikor felráznak, így a mix eleje kicsit pörgősebb lett (és igen, retrósabb is).

Mivel imádom a lágy dallamokat is, a másik fele inkább amolyan érzéki zene. Nálam esténként leginkább ilyen háttérzene szól. Sade, Jessie Ware es Sting jazzesebb számai mehetnek körbe-körbe a megunásig…

Az utóbbi időben szintén nagyon rákaptam a bossanova coverekre is. A lista végéről pedig nem hagyhattam ki az egyik kedvenc magyar zenekaromat sem. Hallgassátok sok szeretettel, talán lesz olyan, aki megtalálja benne magát.

 

A MIX:

TRACKLIST:

1. Earth, Wind & Fire – September
2. Lisa Stansfield – The Real Thing
3. Jefferson Starship – Nothings Gonna Stop Us Now
4. Jennifer Warnes – (I’ve Had) The Time of My Life – 
5. Bryan Ferry – Slave To Love
6. Sade – By Your Side
7. Sting – The Windmills of Your Mind
8. Eric Clapton – Old Love
9. Jessie Ware – Stay Awake
10. Magna Cum Laude – Neha

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább