8 óra munka, 8 óra pihenés | Bia faggat

Az ankét megjelent a Klikk Out 2022/06. számában.

Fotó: Ugróczky István

Azon gondolkodtam, hogy milyen megoszlóak is lehetnek a vélemények, ha a munkáról van szó. Néhányan már egész korán munkába állnak, vannak fiatalok, akik inkább élvezik a szabadot, esetleg nyáron vállalnak munkát, vagy csak későbbre hagyják a pénzkeresést. Szerintem elég jól lehet kombinálni a kettőt. Nem mondom, hogy sosem maradtam ki egy buliból sem a munka miatt, sőt, olyan is előfordult, hogy rosszabbul sikerült egy dolgozat, de azért ez annyira nem nagy tragédia. Eszembe jutott, hogy milyen sokat adott nekem az, hogy már fiatalon dolgozhattam. Már több mint 4 éve, hogy belekóstolhattam a munka világába és annyi mindent megtanultam, olyan sok jó embert ismerhettem meg (jó azért néha szembe jött pár bunkó is…). Mindenesetre a legjobb mégis az volt, hogy annyiféle szituációban kipróbálhattam magamat. De azt is hozzá kell tenni, hogy könnyen túlzásba eshet az ember és az iskola rovására mehet a munka. Legideálisabb lenne a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás?! Huszárik Dávidot és Majer Nicolast kérdeztem arról, hogy milyen tapasztalataik vannak különböző munkákkal.

Suli mellett dolgozni és nyáron lazulni vagy inkább fordítva?


Huszárik Dávid: Én úgy gondolom, hogy is-is. Szerintem az a legjobb, ha mértékkel dolgozunk iskola alatt és nyáron is. Ha mondjuk iskola alatt állandóan dolgozunk, az könnyen mehet a tanulmányaink rovására. Ugyanakkor, fiatalként gondolom a legtöbben nyáron szeretnénk barátokkal/családdal kirándulni, fesztiválokra járni, vagy csak simán kikapcsolódni, ezért az se jó, ha valaki feláldozza az egész nyarat csak azért, hogy dolgozhasson. Szerintem a legjobb választás, ha heti pár órát dolgozunk iskola alatt is és heti pár órát nyáron is.
Majer Nicolas: Suli mellett dolgoztam, a nyári munkáim leginkább a szórakozással voltak összekötve. Dolgoztam pincérként és konyhai kisegítőként is. A legelső diákmunkám az Andrea Shop raktárában volt, ahol pár nyarat eltöltöttem. Később belekóstoltam a vendéglátásba és megtetszett. Szakácssegédként a strandon, de ott kezdtem meg a pincér karrierem is. Suli mellett kávézóban is dolgoztam, ahol latte artot tanultam. Voltak olyan nyári munkáim, amik a szórakozással voltak összekötve, egy bárban a Rockfeszten, a Fröccsfesten és a Gombaszögi Nyári Táborban is voltam.

Bia faggat,Munka,Ankét,Zénidőm

Mik az eddigi tapasztalataid a nyári munkákkal? Miből lehet válogatni?


H. D.: Mik az eddigi tapasztalataid a nyári munkákkal kapcsolatban? Miből lehet válogatni? Szerintem a diákoknak elég sok lehetőségük van dolgozni a nyár folyamán. Ha csak nézzük az alkalmi munkákat, például a fesztiválokon, sporteseményeken, kiállításokon. Nekem személy szerint ezekkel az alkalmi munkákkal csak jó tapasztalataim vannak, például a fesztiválokon a munka mellett jut idő szórakozásra is és persze rengeteg új embert ismerhetsz meg egy ilyen rendezvényen.
M. N.: Dunaszerdahely környékén leginkább a vendéglátásba keresnek pincéreket és konyhai kisegítőket nyári diákmunkára. De vannak raktárok, ahol szívesen várják a dolgozni akaró diákokat a nyárra.

Milyen tervekkel készülsz a nyárra?


H. D.: Szeretnék minél többet látni a világból és minél több időt tölteni a barátokkal. De természetesen mindezek mellett dolgozni is szeretnék
M. N.: Az idei nyáron készülök a dunaszerdahelyi Fröccsfesztre és a Rockfesztre. Ezeken a fesztiválokon harmadszor/negyedszer veszek részt, mint staffos és önkéntes tűzoltó.

Melyik az a munka, amit sosem szeretnél kipróbálni?


H. D.: Semmiképpen nem szeretnék olyan munkát kipróbálni, ahol magasban kell dolgozni, például a hegyimentő vagy az ablakmosó a magas épületeken.
M. N.: Urológus! Nem szeretnék más férfiak nemiszervével foglalkozni. 😀

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább