Őket keresse, ha pazar és innovatív belteret szeretne!

PR-cikk

Szakembereknek tartottak képzést június közepén az olasz Colorificio MP vállalat által gyártott innovatív bevonatokról, a mikrocement és a dekorációs festékek különböző típusainak alkalmazásáról a dunaszerdahelyi Inportante szervezésében. A cég dunaszerdahelyi boltjának (Artica Décor) vezetője, Túry Nikola számolt be erről.

Hogy nézett ki a gyakorlatban a kétnapos képzés?

Az olasz vállat szakembere a dunaszerdahelyi nagyraktárunkban előkészített helyszínre érkezett, ahol a résztvevők az első nap az innovatív mikrocement alkalmazási technológiájával ismerkedhettek meg, a második napon pedig a dekorációs festékekével.

Ami nyilván a résztvevők javát leginkább érdekelte, az az első, mivel a mikrocement felénk még nem annyira elterjedt, az alkalmazásának ismerete éppen ezért olyan tudást jelent, amivel itt még viszonylag kevesen rendelkeznek, és versenyelőnyt jelenthet a szakemberek számára.

Egyre többet hallani a kifejezést, mégis keveset tudunk róla. Mi az a mikrocement?

Egy innovatív termék, ami kitűnő minőségű cement és műgyanta keveréke. Nagyon széles színválasztékban elérhető, és illik hagyományos, rusztikus, de modern, indusztriális vagy skandináv stílusú terekbe is. A szakemberek nálunk megtanulhatták, hogyan is kell felvinni a felületre, melyet bevonnak vele. Ez ugyanis hét rétegből áll, melyek mintegy 3-4 milliméter vastag, vízhatlan, fugamentes, higiénikus és könnyen takarítható felületet alkotnak, megfelelőek például tehát zuhanyzósarkakba is. Mivel mindegyik felületnek száradnia kell, mielőtt rákerül a következő, időigényesebb a felvitele, ugyanakkor megéri a fáradozást. Számtalan színárnyalatot tudunk kikeverni és számos struktúrát tudunk megalkotni vele.

Széleskörben alkalmazható különböző korábbi felületeken is, legyen szó csempéről, kerámialapról, gipszkartonról, vagy akár OSB lapról. Ellenálló az UV sugárzással szemben és nem kopik, ami a padlófelületen történő alkalmazása során nagyon fontos.

Artica Décor,Colorificio MP,Artica,Inportante,Dunaszerdahely

És a dekorációs festékek terén mit tanulhattak a résztvevők?

Lényegében a Colorificio MP legegyszerűbb és legelterjedtebb festékeinek, mint az Eventi & Spiagge, a Veli D’Oriente, az Art Metal, a Heavy Metal vagy a Ferrum-Siderum-Cuprum alkalmazását.

A dekorációs festékek teljes kínálatát megtalálják a dunaszerdahelyi vagy pozsonyi üzleteinkben, további információkat és videókat az alkalmazásukról pedig a weboldalunkon.

Ezek a festékek elterjedtek nálunk is, viszont a mikrocementhez hasonlóan mindig meg lehet tanulni valami újat is velük kapcsolatban, arról nem is beszélve, milyen fontos egy ilyen képzésen a gyakorlati tapasztalatok cseréje a szakemberek között.

Mi a legfontosabb tanulsága egy ilyen képzésnek?

Hogy nem egy használati utasítást kap a résztvevő, hanem lényegében a gyakorlatban ismerkedik meg innovatív technológiákkal, és ezzel kilép a sorból, a jövő felé veszi az irányt. Mint már említettem korábban, olyan előremutató ismeretekre tesz szert, amelyekkel kitűnik és ezzel versenyelőnyt szerez a munkapiacon. Végül, de nem utolsósorban kapcsolatot teremt az olasz Riminiből származó gyártóval és velünk, akik a térségben egyedüliként forgalmazzák a termékeit, ez a közvetlen kapcsolat pedig sokkal előnyösebb ajánlatokat jelenthet.

Akit érdekelne, az ősz folyamán hasonló képzést szervezünk a gyártóval együttműködve Riminibe. Augusztus 15-ig lehet jelentkezni e-mailen (turyova@inportante.sk)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább