Tökéletes pénzügyi szolgáltatás

FOTÓK: UGRÓCZKY ISTVÁN

Dunaszerdahelyen megnyitotta székhelyét Simplea Point, a franchaise alapokon működő banki-tanácsadói szolgáltató. A beszélgetésben Klempa István és Vladimir Milan hasznos információkról és pontos részletekről informálják a széles közönséget.

Mivel találkozik az önökhöz betérő kliens?

VM: Elsősorban barátságos, segítőkész emberekkel. Ami nagyon fontos, hogy a Szlovák Nemzeti Bank által elismert licencrendszer mind a hat ágazatában tevékenykedünk, legyen szó akár biztosításról, befektetésről, lakhatásról vagy a nyugdíjjal kapcsolatos dolgokról. Ezáltal a kliens teljes pénzügyi szolgáltatást kap egy helyen. Ez az egyik különlegességünk, a másik pedig a saját termékportfólió.

A kliens tőlünk kapott ajánlatai jelenleg a piacon máshol nem elérhetőek. Van saját biztosítónk, befektetési cégünk, továbbá a második és harmadik pillérről is gondoskodunk. Ennek a csúcsán áll a saját bank.

Fontos látni, hogy a cég mögött egy nagyobb konzorcium áll, és ez a cég csak a hálózatuknak az egyik alkotóeleme, egyfajta franchise-rendszert képviselve. Mit tudhatunk meg önökről?

KI: A cég Csehországban alakult, és az ottani kirendeltségek 10-12 éve működnek sikeresen. Ezt a koncepciót hoztuk át Szlovákiába, de Európában is fokozatosan terjeszkedünk. Csehországban Partners, míg Szlovákiában Simplea néven működünk, ahol immár öt irodánk nyitott meg. A tervek szerint idén negyven, három éven belül pedig száznegyven irodát létesítünk az országban. Egy nagyon erős cseh magáncég áll mögöttünk.

Egy új kliens számára meghatározó az első benyomás és az emberekkel való kapcsolat. Mi alapján válogatták az alkalmazottakat, és ebben a tekintetben mi a cég filozófiája?

VM: A professzionális és emberközpontú hozzáállás az alap. Kliensközpontúak vagyunk, tehát nem az emberek eladósítása a cél, épp ellenkezőleg, őket gazdagabbá, a pénzüket pedig értékesebbé akarjuk tenni. Mi nem ajánlunk olyan termékeket a klienseknek, amelyekre nincs szüksége. Sajnos jelenleg ez zajlik a piacon.

Hogyan került kialakításra az iroda belső stílusa?

VM: A cég világos stílusjegyekkel rendelkezik. Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kellemesen érezzék magunkat nálunk, ne idegeskedjenek, mint általában a bankban szoktak. Igyekeztünk kellemes, otthonias környezetet teremteni.

KI: Azért látom szerencsés megoldásnak ezt a rendszert, mert a kliens minden pénzügyi szolgáltatást megtalál egy helyen. Rajtunk keresztül minden megoldható, nem kell sehova sem mennie.

Rendszerszinten össze vagyunk kötve az összes bankkal és biztosítóval, tehát egy helyről képes a kliens mindenkivel kommunikálni.

A cég érezhetően stabil lábakon áll, és ilyen vállalatok általában racionális célokat tűznek ki maguk elé. Mik az önök céljai rövid- és hosszútávon?

VM: Egy cseh óriás áll mögöttünk, ez pedig jó a klienseknek, hiszen nem egy ismeretlen cég lép a piacra. Csehországban immár tizenöt éve működünk, 120 franchise-rendszerben működő irodával. Jelenleg ezt a modellt a szlovákiai piacra is át akarjuk hozni, hiszen itt nem létezik hasonló cég. A portfóliónkat a már említett saját termékeinkkel kibővítettük.

Mielőtt valahol irodát nyitnak, alaposan ki kell elemezni az adott térséget nemcsak gazdasági, hanem más szempontok alapján is. Hogyan jellemezné Dunaszerdahelyt és környékét?

KI: Mivel Dunaszerdahelyen lakom, ismerem az emberek pénzügyi helyzetét. Szlovákiában mindenki tudja, hogy ez egy gazdag régió, és az általunk kínált szolgáltatások között mindenki megtalálja a magának valót. Itt nemcsak Dunaszerdahelyről, hanem az egész járásról, vagyis 100-120 ezer emberről beszélünk.

VM: Az irodánk célja, hogy két és fél-négyezer embernek segítsünk. Szeretnénk egy éven belül egy újabb irodát nyitni, hogy még több embernek segíthessünk.

Ha belép egy kliens az irodába, mi a teendő?

Elsőként egy kedves ember fogadja, aki felméri az érkezése célját. Ezt követően a megfelelő munkatárshoz irányítja, akinek kötelessége felmérni a kliens anyagi helyzetét, és ebből kiindulva készíti el az egyénre szabott pénzügyi tervet, amely nem egy évre, hanem az egész élethosszra kerül felépítésre.

Szeretnénk egészen a nyugdíjig foglalkozni a kliens pénzügyeivel, hiszen egy nyolcvanévesnek teljesen más igényei vannak, mint egy harmincévesnek. Ezért mindig külön elemzést készítünk mindenkinek, nincs egy közös, amelyet mindenkinél használunk.

Ha egy mondattal kellene bemutatnunk magunkat, azt mondanám, tökéletes pénzügyi szolgáltatást nyújtunk. Mivel franchise-rendszerben működünk, ez hatalmas lehetőséget kínál a pénzügyi szektorban dolgozóknak és a magánvállalkozóknak is, hogy közelebbről megismerjék ezt az üzletágat. Ahogyan azt a vezérigazgatónk, Borkovec úr mondta, százmillió kliens a cél. Ha az emberek szeretnének egy iroda tulajdonosai lenni, megvan erre a lehetőségük.

Fotók a Simplea Point megnyitójáról

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább