Nemeshodosba repülünk a mesék kocsiján! | Nemeshodosi Szabadtéri Színház

Kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, kettesbe be! Ja, nem, ez más! Meseautóban színezüst erdők során, repülünk a szívünk tavaszán, arany országút csillogó gyémánt porán, repülünk a mesék kocsiján. Helyezkedjünk el kényelmesen, ugyanis idén augusztus 12-én, a Nemeshodosi Nagy Lakoma előestéjén olyan élményben lesz részünk, hogy azt még megemlegetjük. A Nemeshodosi Szabadtéri Színházba elhívtuk a Magyarock Dalszínház művészeit, azoknak is Meseautó című darabját, amely a klasszikus magyar film és musical 21. századra átültetett feldolgozása. Az estét Nyári Kálmán koncertje zárja.

Emlékezhetünk a Kabos Gyula-féle 1934-es klasszikusra, de a 2000-ben készült filmre is Ónodi Eszterrel és Stohl Andrással. Nem hinném, hogy volna bárki, aki nem hallott volna még róla, de akadhatnak, akik még nem látták élőben, így elevenítsük egy picit fel a történetét a színházi szinopszis alapján:

„A sokak által ismert film alapján készült színdarabban Szűcs János, bank-vezérigazgató 1 hónapos szabadságra készül újonnan vásárolt sportautójával. Szeretne pihenni, elvonulni a könnyelmű aranyifjú életétől, melyből immáron kiábrándult. Vagyis csak indulna, ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Vera nagyon örül az új munkájának és rögtön körbe is néz a drágábbnál drágább üzletekben, mint pl.: egy autó szalonban, ahol meg is tetszik a bankigazgatónak.”

Karakterei mára legendává váltak, és azok az egysorosok is, amelyekről tán nem is sejtjük, honnan idézzük („Mit sütsz, kis Szűcs?”, „Egy a párna, egy a részvény”). A musical dalai ugyancsak emlékezetesek, legyen szó a címadó dalról vagy az „Én nem tudtam…”, esetleg a „Legyen esze, és az eszét veszítse el miattam” c. szerzeményekről.

Mi se kérünk mást, csak ez utóbbit, némi igazítással! Legyen eszük, és azt veszítsék el Nemeshodosban!

A Nemeshodosi Nagy Lakomára és a Magyarock Dalszínház előadására is megvásárolható a kedvezményes belépő elővételben:
Online: Jegy.sk
Telefonon: 0917 175 910
Személyesen: Fitos Marikánál a hodosi községházán

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább