A nagy hullámok összetalálkoznak

Fotó: Pixabay.com

Észrevettétek már, hogy amikor egy nagy dolog történik az életetekben, az soha nem csak egy, hanem mindig több? És egyszerre öntenek el? Például olyan is előfordulhat, hogy amikor egy kisbaba születik a családba, van úgy, hogy az idős nagyszülő éppen eltávozik. Miért lehet ez? Az élet életet követel? De annyi bizonyos, a nagy változások vonzzák egymást.

Akaratunktól függetlenül érkeznek és úgy is távoznak. Elhagynak, vagy épp te hagyod el a párodat, meg kell válnod a munkahelyedtől, vagy épp ők akarnak megválni Tőled. Csak sokasodik a gond. Kiderül, hogy kisbabát vársz, de az albérleted veszélybe kerül, hamarosan költöznöd kell. S ha ez nem lenne elég, a szüleid megbetegednek, a szomszéd kellemetlen helyzetbe hoz, a legjobb barátod bejelenti, hogy elhagyja az országot és külföldön telepedik le.

Vége a fiatal, könnyű éveknek, amikor a felnőttek hozták a súlyos döntéseket. Most rajtunk a sor. Amikor ezek a nagy hullámok összecsapnak a fejünk felett, muszáj a felszínen maradnunk és megfontoltan cselekednünk. Nem elszökni a kötelesség elől, nem hátat fordítani, hanem ésszel, átgondoltan döntést hozni. Olyan döntést, amiért később is tudod vállalni a felelősséget.

Ha változtatni a helyzeten sokszor nem is tudunk, ha kétesélyes a beavatkozás, akkor is erősnek és józannak kell maradnunk. Ha a súly nehéz is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább