Klikk Out Vikkendhouse: A tíz legborzalmasabb zenés videó

A zenetévék berobbanásával megszokhattuk, hogy a slágerekhez bizony jár egy zenés videó is, amely korhű ábrázolásban próbál még jobban becsavarni minket, hogy garantáltan semmi más ne járjon a fejünkben, mint a refrén és a dallam. A kilencvenes évektől szinte divat meghökkentő és ultragáz videókat készíteni. Én hosszas keresgélés után kiválasztottam a szerintem tíz legrosszabb videoklipet a popzene történetében. 

Fotók: Ugróczky István, Grafika: Kovács Ákos

 

Vivat Slovakia zborovo

Vladimír Mečiar-féle választási kampány szagú VHS-klip. Ajánlom végignézni, csodás csoportének, Vladóval a közepén, aki szívét is képes volt kiönteni a rajongók kedvéért.

 

Eiffel 65 – Blue

Gyerekkorom fantáziavilágának szabotőre, mind zeneileg, mind a képvilágából kifolyólag. Huh. Borzalmas űrlényes, tánckoreográfiás katyvasz, amit ha reggel meghallasz, akarotodon kívül még este is dúdolsz. Rosszabb esetben még vele is álmodsz…

 

Joss Stone – Baby Baby

A csalódott menyasszony sztorija, aki fegyvert ragad, és hölgy társaival összefogva jelképesen leszámol a férfival. Nos szerintem nem videóra való jelenetek, ha igen, legyen már ott egy piros tizennyolcas karika. A zene még ok, de a klip borzalmas. A Baby Baby bekerült minden idők legrosszabb zenés videói közé.

 

Duck Sauce – Big Bad Wolf

Ha nem láttátok még Duck Sauce már-már hányingert keltő videóját, ne habozzatok megnézni! Félreértés ne essék, szeretem a szürreális videókat, de ennek a béna módon ábrázolt szexuális töltetnek nem tudok a rajongója lenni. Rettenetes a zene, a klip pedig fémjelzi a kreativitás és a humor hiányát. Egy tökéletes példa, hogyan ne csináljunk klipet, hogy eladható legyen a zenénk.

 

Rednex – Cotton Eye Joe

Persze, hogy a kilencvenes években mi imádtuk a „katlan Joet”, de már akkor is sokkolva álltam a TV előtt, és tettem fel a kérdést magamnak. „Ez a módja annak, ha szórakoztatót és frappánsat akarunk mutatni?” Hál’ isten nem, és a Rednex kb. itt be is fejezte. Te elmennél bulizni úgy, hogy egy forró, szellőzetlen istállóba szalmát dobálni? Én nem.

 

Rebecca Black – Friday

Az égvilágon semmi baj nem lenne, ha ez a videó egy középsulis projekthez készült volna, hogy megmutassa a tinilány, milyen a péntek estéje. De ez az egy kamerás, iszonyat ciki videó toplistás volt hónapokon át, és bizony volt idő, amikor a csapból is ez folyt. Én akkor úgy éreztem, sosem akarok partizni péntek este.

 

Erasure – Always

Fogott az MTV egy vésőt, és addig nyomta az Erasure – Always c. számát, amíg egy lyukon át bele nem szivárgott a fejedbe az idők végezetéig. Hozzáteszem, az Erasure zenéje minőségi, már-már szívemhez közeli, de ez a dal és a videó muszáj, hogy a listán szerepeljen.

 

Sabrina – Boys Boys

Sabrina egy rotunda medencében fulladozva, úszkálva énekli ugyanazt a négy sort, és hozza az epic jeleneteket. Annyiszor feljön a víz alól, hogy az egyik jelenetben felvillan valami, ami nem olyan gyakori zenés videókban. Nekem ez volt az első zenés szexuális tapasztalásom.

 

Mahiana Roszallo – Kisapám

Ugye, nem kell sokat magyaráznom, miért szerepel a listámon ez a borzasztó klip? A trash már mélyszerelemben, kéz a kézben égeti ki a szemünket, Mahiana pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem irigylem, legyen sztár, élvezze, de ne keveredjen bele a popzenébe, mert a visszafejlődés útján találjuk magunkat, és hamarosan már csak ilyen zenékre fogunk tudni bulizni.

 

Dubem K x Tboy Simple – Buzadara

A finomlisztes buzadara az egyel feljebb írottakra még inkább jellemző. Bár az afrikai zenék legnagyobb rajongója vagyok, az vicces magyarra fordítva számomra már kevésbé izgalmas. A jelenetek nagyon rosszak, a vágás, a színészi játék egyaránt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább