Növekvő infláció, nagyobb értékű ebédjegyek

Szeptember 1-től 4,80 euróra emelkedett az ebédjegyek ára, aminek 55 százalékát a munkaadó fizeti. De azok is jobban járnak, akik szolgálati útra mennek. (Forrás: ma7.sk)

Az étkezési utalványok árának meghatározási mechanizmusát az utazási kompenzációról szóló törvény tartalmazza. Ennek lényege, hogy ha növekszik az infláció, akkor a munkaügyi minisztérium a Statisztikai Hivatal adatai alapján emeli az ebédjegyek árát. Ez történt most is.

Minden alkalmazottat érint az áremelés, azokat is, akik ebédjegyeket kapnak és azokat is, akik az étkezési támogatást pénzben veszik fel.

Azok, akik sokat járnak szolgálati útra, szintén jobban járnak.

Ha a szolgálati út 5-12 óra időtartamú, akkor 6 euróról 6,40 euróra emelkedik az étkezi jegy összege („diétapénz”). Ha viszont 12-18 óra hosszáig tart, akkor már az eddigi 9 euró helyett 9,60 euró jár az alkalmazottnak. Ha a szolgálati út több mint 18 óráig tart, az összeg az eddigi 13,70 euróról 14,50  euróra emelkedik.

A „sima” ebédjegyek ára a Munkatörvénykönyv szerint az 5-12 órás szolgálat út „diétapénzének” 75 százaléka. A 6,40 eurós összeg esetében ez 4,80  euróra jön ki.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább