Győztünk, de a játékunk: nesze semmi, fogd meg jól!

(DAC–Nagymihály, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

A hétközi fordulót követően sokunkat ugyanaz a kérdés foglalkoztatta: vajon miért nem tudunk mindig úgy focizni, ahogy azt tettük Pozsonyban? Focizni, de főleg küzdeni? – felismerésünkbe már-már némi düh és frusztráció is vegyült. Mese nincs, a mi házunk, a mi várunk! Otthon meg kell mutatni a csapatnak, hogy melyik úton haladna tovább, tetszetős játékkal, na meg gólokkal ki kell szolgálnia a nagyérdeműt! Valljuk be, komoly elvárásokkal néztünk szembe a Nagymihály elleni mérkőzés kezdő sípszója előtt…

A margóra: Közben Guľa mester a Šport napilapban az európai búcsút követő motivációvesztésről beszélt, nyíltan rámutatva, hogy pár játékosunk fejben talán már máshol járhatott. Kb. így: amíg ment a szekér, nem volt gond a koncentrációval, majd kiestünk és jött a nagyszombati mérkőzés… – tudjuk, hogy végződött, azt is, mit (nem) fociztunk a Trencsén ellen. Ezután a mester keményen „becsapta az öltöző ajtaját” a srácok előtt, így utaztunk Pozsonyba. Mentális fáradtság? – meglehet, de inkább úgy mondanám, egy frászkarikát. Rafináltak ezek a fiúk, mint a kristálycukor, persze tisztelet a kivételnek. Nyilván azt is elfogadom, hogy ne szóljak bele, mert annak idején még a rúdra is nehezen másztam fel. Duci kisgyerek voltam, inkább csak a szívem vitt előre, akarom mondani, felfelé. Ezért kéne a hazai nevelés, minél hamarabb, annál jobb, de már tegnap is túl késő volt!

Levonva a tanulságot, Nagymihály ellen 5 gólt vártam, meg a vendégek címerállatának fejét! Tessék szépen felszántani az amúgy is cserére váró gyepet kedves „profik”, s ha kell, csúszni-mászni!

Nos, csúsztunk is, másztunk is, botladoztunk eleget, viszont a teljesítményünk, azt hiszem, messze elmaradt az elvárásainktól. Persze egy dolog az elvárás, egy másik pedig a realitás, hiszen a „kisördög” éppen ilyen forgatókönyvvel kopogtatott nálam. Mivel bízni akartam, vagyis bízni szerettem volna, így messzire eltessékeltem őt magamtól. Olyanokkal jött, hogy majd a vendégek beállnak védekezni és nehéz lesz feltörni a masszív falat, szokásos történet. Meg hogy a Száraz Benji sokkal jobb kapus annál… Aztán ellentámadásból néha elfutnak a keletiek, és retteghetünk, mert képtelenek vagyunk egy épkézláb helyzetünket gólra váltani. Hol az önzősködésünk, hol a túl steril körömpasszaink visznek már a sírba, melyekkel a végtelenségig szeretnénk kimaxolni a támadásainkat – de, ahogy anyám szokta mondani csallóköziesen:

„Úzky profil”, vagyis keskeny profil, tehát nincs rá nagy esély véghezvinni. A nép meg egyre fogy…

Chilinek volt anno egy DAC-os rovata, ha jól emlékszem Arculat keresése címmel, még a Hílekék idejéből. Talán páran még emlékeznek rá a vájtfülű focikedvelők közül. Most is ezt tesszük, arculatot keresünk, de nemhogy évente, mi egy szezonon belül többször is az arculatunkat keressük. Az arculat kialakítása egyet jelentene az állandósággal, a folyamatossággal, hogy két vagy három egymást követő mérkőzésen ugyanúgy játszunk, ugyanolyan pocsékul, de jobb esetben ugyanolyan jól. Hogy fazonja legyen a csapatnak, mert az nem járja, hogy szinte alig voltunk képesek valamit is átmenteni Pozsonyból Szerdahelyre. Győztünk, megszereztük a három pontot, de a játékunk csak a: nesze semmi, fogd meg jól! Egy hullámvasúton utazunk…

Kapcsolódó tartalom

 

 

 

Másrészről igen, örülni kell az újabb győzelemnek, melyet fejben valószínűleg nem sikerként könyvelünk el, hanem amolyan kiszenvedett pozitív eredménynek.

Mindent bele! S ha már kimérgelődtük magunkat a gyatra bírói ítéleteken, úgy vélem, ezúttal illő lenne felkeresnünk egy templomot, és hálát adnunk az Úrnak. A vendégek meg nem adott góljánál bizonyára volt kontakt, és csak én nem láttam semmit. Ami pedig Krstović gólját illeti, azt hiszem, mindenki sejti, mire gyanakszom…

– Köszönöm a szurkolóknak, hogy támogatták a fiúkat annak ellenére is, hogy a mai teljesítmény nem volt átlagon felüli… (Adrián Guľa)

A góltól felszabadulva megtartottuk a minimális előnyünket, majd egy kis időre búcsút intettünk arénánk Fortuna Ligás kalandjainak. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a szentély sarkainál sok ismerőssel futok majd össze a gyepcserét kémlelve – mi már csak ilyenek vagyunk, na. Kedden kupameccs, akkor is: Csak a DAC!

Utóirat: Isten éltesse a mester édesapját!

DAC 1904–NAGYMIHÁLY 1:0 (0:0)

Gólszerző: Krstović.

DAC 1904: Petráš – Alex Pinto (58. Blackman), Brunetti, Muhamedbegovic, Andzouana (74. Nicolaescu) – Veselovský, Kalmár (58. Nebyla), Káčer – Szánthó, Krstović (87. Dimun), Ramadan (74. Ciganiks).

(Roberto)

TÉMÁBA VÁG:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Nagymihály (1:0) mérkőzésről
Fotók és videók – DAC–Nagymihály 1:0

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább