HC DAC– DHK Zora Olomouc 28-26 – Kilences Stano Mašekkal

Egy príma szezonkezdés, remek hangulatban

Szombat délután elkezdődött az új szezon a MOL ligában, amelyre a csapatunk a nyár folyamán egy eléggé masszív átalakulással készült. Négy új játékossal bővült a keret, s ezzel orvosolni próbálja klubunk a tavalyi problémákat, amelyeket a szűk keret okozott.
A szombati meccs minden tekintetben egy tipikusan szezonkezdő párbajra sikeredett, mindez a szépszámmal kilátogató és lelkesen szurkoló közönség kíséretében.
Az ellenfél a tavalyi középmezőnybe tartozó Olomouc volt, és a mérkőzés első félideje a kelleténél több technikai hibát, közepes tempót hozott, aminek eredménye az volt, hogy egyik csapatnak sem sikerült nagyobb előnyt kiharcolni. A védelemben két új hármas alakult ki, ami kis gondot is okozott a kommunikációban, viszont ez percről percre jobb és jobb volt. A támadásban próbáltunk gyorsan, dinamikusan játszani, ami többnyire sikerült is, viszont ismetelten becsúszott a játékunkba nem egy technikai hiba. Megemlítenék még egy fontos tényezőt – a meccs végéig nagy gondot okozott nekünk a kitűnően védő olomouci kapus.

Véleményem szerint, a meccs fordulópontja az első félidő utolsó nyolc perce volt, amikor is fordítottunk 8:10-ről 13:11-re. A második félidőt már kontrolláltuk, noha nagyobb előnyre nem tettünk szert, és a vendégek végig harcoltak a jó eredményért.

A végeredmény végül 28:26, ami egy nagyon jó kezdet. Még kiemelnék egypár teljesítményt – a hétgólos Eliška Desortovát, a hatgólos Élő Beatrixet és az ötgólos Juhos Katát.
Jövő héten folytatás Ostraván – a Poruba vendégei leszünk. Hajrá, DAC!

Stanislav Mašek: 40 éves vagyok, a DAC aktív játékosa, egész életemet a kézilabdának szenteltem, karrierem túlnyomó részét pedig Dunaszerdahelyen töltöttem, emellett viszont Nyitrán, Vágsellyén és Gútán is tevékenykedtem. Pillanatnyilag edzői tanulmányokat folytatok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább