Slavia Praha–HC DAC 28-31 – Kilences Stano Mašekkal

Majdhogynem egyhónapos szünet után jelentkeztek lányaink egy MOL Liga mérkőzéssel. A nyolcadik fordulón belül Prágában, a Slavia otthonában folytattuk a szezont, és kíváncsian vártam, milyen hatása volt a csapatra a hosszú szünet.

Az első percekben kissé faképnél hagytuk a hazaiakat, főleg a jó védekezés és a gyors, dinamikus játéknak köszönhetően hamarosan 4:1 volt az eredmény – a javunkra. Csak ezután a meccsrész után ébredtek a hazaiak, és már kiegyensúlyozottabb csatát láttunk.

Amíg mi a gyors játékot preferáltuk, a hazai Slavia inkább a lassabban felvezetett támadásokkal próbálkozott, persze a mi felkészült védelmünkkel szemben. A meccs egyes fázisaiban a hazaiak a nyitott védelmet is próbálgatták, de nem sok sikerrel.

Az első félidő döntő része az utolsó 6 perc volt, amikor egy 7-2-es feszes nyomással 18-12-re alakítottuk az első felvonás eredményét.

A második játékrész egy igazi hullámvasút volt, a hazaiak többször is ledolgozták a hátrányukat, egészen egygólosra, de a lányaink között mindig volt egyvalaki, aki a kellő pillanatban kezébe vette a felelősséget, és nem engedték meg a hazaiaknak, hogy fordítsanak. A második félóra teljes részében ez volt a képlet – vezettünk 3 góllal, vagy a Slavia zárkózott.

A mi csapatunk a második félidőben nagyon próbálkozott komplikált támadásokkal, nagyon egyszerű, de egyben nagyszerű és effektív megoldásokat választottak. A mai 31–28-as győzelem egy csapatmunka volt, a legjobbjaink a 9 gólos Élő Bea, illetve a 6 gólos Juhos Kata voltak.

Nagyon fontos két pontot szereztünk a cseh fővárosban, folytatás jövő szombaton, amikor a nagyon erős Lázne Kynžvartot fogadjuk este 18 órakor. Mindenkit szerettel várunk! Hajrá, DAC!

 

Stanislav Mašek: 40 éves vagyok, a DAC aktív játékosa, egész életemet a kézilabdának szenteltem, karrierem túlnyomó részét pedig Dunaszerdahelyen töltöttem, emellett viszont Nyitrán, Vágsellyén és Gútán is tevékenykedtem. Pillanatnyilag edzői tanulmányokat folytatok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább