Autómentes nap – már a jövő héten!

Nyitókép: Rózsár Vince illusztrációs fotója

Dunaszerdahely városa az idén is csatlakozott az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT kampányhoz. A tevékenység a „Szlovákiai környezetminőség javításával kapcsolatos tudatosság növelése és az ezzel kapcsolatos tanácsadás” nemzeti projekt részeként valósul meg. A kampány idei évének védnökségét Ján Budaj, a Szlovák Köztársaság környezetvédelmi minisztere vette át.

Dunaszerdahely városa szeptember 16-án az Autómentes nap keretében lezárja a város Fő utcáját – amelyen napi szinten több mint 20 000 gépjármű halad át – a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig reggel 9.00 órától délután 15.00 óráig.

Ebben az időszakban Dunaszerdahely Város Önkormányzata a közterületet a fenntartható közlekedés népszerűsítésének adja át.

Ezen a napon a figyelem központjába a kerékpáros közlekedés, az elektromos meghajtású és további alternatív üzemanyaggal működő járművek kerülnek. A Fő utcán kerékpárstandok kerülnek elhelyezésre a Kelly’s Bicycles jóvoltávól, ahol a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárok is bemutatásra kerülnek – illetve kedves játékokkal várják a gyerekeket, továbbá egy hidrogén- és egy elektromos meghajtású autóbusz is megtekinthető lesz.

Városunk óvodái és a szabadidőközpont a legkisebbek számára izgalmas és változatos programokkal, foglalkozásokkal készülnek, amelyeknek köszönhetően a gyermekek elsajátíthatják a tudatos, biztonságos közlekedést. Az óvodákból és általános iskolákból érkező gyerekeket igény szerint turistavonat viszi a helyszínre és vissza az oktatási intézményekbe a rendezvény támogatója, az SAD DS, a.s. jóvoltából.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább