Kézművesek utcája, Borkorzó a Csallóközi Vásárban

A Csallóközi Vásár forgatagában évek óta kiemelt helye van a kézműves termékeknek, illetve a minőségi boroknak is – és ez természetesen az idén sem lesz másképp. Mutatjuk, mire számíthatnak a vásár látogatói.

A Kézművesek utcája idén új helyszínen, az új Vásártéri játszótér körüli területen lesz megtalálható.

A kézműves termékeknél a megszokott árukínálat mellett idén ismét lesznek textil ajándéktárgyak, kesztyűbábok, textilből készült játékok, de az ínyencek választhatnak például varázscsoki-termékekből, vagy éppen hidegen sajtolt olajokból és őrleményekből is.

Természetesen mesekönyvek, szépirodalom és tankönyvek széles választáka is megjelenik majd szokásosan a kínálatban.

A Borkorzón, a borok utcájában pedig, amely a vásártér nagy körgyűrűjének a sportcsarnok felé eső részén fog elhelyezkedni, ismét a megszokott minőséggel találkozhatnak a nemes ital szerelmesei.

Ezúttal az Európai Borlovagrend ajánlásával 87 minőségi bor kóstolására lesz lehetőség 11 külföldi és hazai borászat kínálatából.

A vásári borkóstoló a borkorzón az ún. kóstolójegyekkel történik, melyeknek darabját 0,50 €-ért lehet megvásárolni a Borkorzó pénztárában. A borkóstolás a megfelelő emblémával ellátott pohárral történik (1 kóstolóminta 100 ml).

A poharak bérbeadása ingyenes, azonban letétként 5 € kauciót kell fizetni, amelyet a visszaadáskor vissza is kapnak a látogatók. A borkóstolás résztvevője maga választja ki a bormintát a kínálat szerint. A borkóstolás résztvevője kérhet egész üveg bort is (0,75 liter), amelyet szintén a kóstolójegyekkel fizet ki.

A teljes cikket megtalálja a dunaszerdahelyi.sk oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább