MissQ Hónap Nője: Ízek, imák, szüret…, na meg a bormámor

Az ősz színei elkápráztatnak bennünket… Ezért sokan a legszebb hónapnak tartják, hiszen a színes falevelek elhagyják az ágakat, és beborítják a kissé már hűvösebb utcákat. Sőt, az elmúlás időszakának is nevezik az őszies hónapokat. A mi rovatunk inkább a szüretelés hozta termésről és egy csinos lányról szól, felettébb romantikus környezetben: aranyszínű naplemente a szőlőfürtök illatában! A somorjai Bartal pincészet szőlőskertjében találtunk rá szeptemberi szépségünkre, Sárkány Giovannára.

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/szeptemberi számában.
Szerző: Kurucz Klaudia
Fotók: Dobai Bálint

Aki még nem járt itt (nem reklám, de tényleg), biztos elkápráztatja majd a látvány, a pincészetet körülölelő kert, melyben madárkák is meg-megjelentek pár percre. Ahogy illik, a pincészetben hatalmas boroshordók és érlelt must várt minket, és az illat… Kalandozzunk vissza szeptemberi rovatunk főszereplőjéhez, akit megéri megismerni. Megkértük Giovit, hogy meséljen magáról a Hónap Nője rovat olvasóinak.

A barátaim Giovinak hívnak, 22 éves vagyok és a Galántai járásból származom, Nádszegről. Az alapiskola után Pozsonyban folyattam tanulmányaimat, a Duna utcai Gimnáziumban. Mivel 15 éves korom óta a fővárosban laktam, így elég gyorsan hozzászoktam a nagyvárosi élethez, amit nagyon megszerettem, ennek ellenére sokszor hiányzik a nyugalmas falusi hétköznapok légköre!

Meséld el nekünk, mivel is foglalkozol?

A gimi után a pozsonyi Comenius Egyetem Természettudományi Karán folytattam tanulmányaimat biokémia szakon. Minden vágyam és fő célom, hogy orvos legyek, ezért rendületlenül azon dolgozom, hogy bejussak az orvosi egyetemre. A szabadidőmet főleg a sport tölti ki, ami már 6 éve az életem része. Imádok edzeni, ez az, ami kikapcsol és feltölt egyben. Ezen kívül szeretek olvasni és új dolgokat kipróbálni.

Rovatunkban a személyed mellett a szüret termése és az őszi hangulat is főszerepbe került.

Az őszben főleg a természet szépsége fog meg, imádom a színes levelek játékát a kertekben és az erdőkben, bár ilyenkor már hűvösebb az idő, de ennek az évszaknak is megvan a maga szépsége!

A borok közül számomra a félédes fehér bor a kedvenc, de a vörösbort és a rosét is szeretem.

Imádtam a forgatás helyszínét, ahol betekinthettünk a különböző borok készítésének helyszíneibe, a hatalmas boroshordók hangulata más világba varázsolt bennünket.

Kedves Giovi, végül áruld el nekünk, miért döntöttél úgy, hogy jelentkezel a rovatunkba?

Mint említettem, szeretem az új kihívásokat, mindig is ki akartam próbálni magam egy efféle forgatáson. Kellemes meglepetésként ért, mikor felkerestetek, mert egy nagyon új dolog volt számomra, de nagyon élveztem. Minden jelenetben más oldalamat kellett elővennem, és köszönöm a stábnak a lehetőséget, valamint a jó hangulatot, amit biztosítottak. ????

KAPCSOLÓDÓ:
Apró kortyokban élvezte a bor zamatát Giovanna a Bartal pincészet kertjében | Hónap Nője

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább