ANKÉT: Hangolódjunk az őszre!

A nyári napok elmúltak, beköszöntött az ősz. Nézzük, hogyan készül fel erre az időszakra Szlávik Zsuzsa és Nagy Edit.

SZLÁVIK ZSUZSA

A meleg, nyári hónapokat magunk mögött hagyva beköszöntött az ősz. Mint ahogy az összes évszaknak, az ősznek is megvan a maga varázsa. A két és fél éves kislányommal igyekszünk testileg, lelkileg felkészülni a hideg, borongós, esős napokra. A szekrényben a nyári, lenge ruhák helyét felváltják a meleg, puha textildarabok, előkerülnek a csizmák és a bundás kabátok is.

Szervezetünket vitaminok segítségével próbáljuk kicsit ellenállóbbá tenni, bár ezek ellenére is olykor megtalál minket egy-egy megfázás. Ilyenkor bekuckózva kora délutánig pizsamában, meleg teát, kakaót szürcsölgetve, a sok játékot kihasználva ütjük el az időt. 

Amennyiben lehetőségünk adódik rá, kimegyünk a természetbe színes faleveleket, terméseket gyűjtögetni, pocsolyákba tapicskolni. ???? A lakásban előkerülnek az őszi dekorációk, fűszeres illatú gyertyák, melyeknek illata belengi az egész teret.

Alig várom, hogy megkezdődjön a sütőtök szezon, hogy elkészíthessem a közkedvelt sütőtökös rizottómat, és persze a krémleves sem maradhat el. Minden évszaknak más a hangulata, más lehetőséget tárulnak elénk, csak rajtunk múlik, hogy mennyire vagyunk képesek élvezni, kihasználni azt.


NAGY EDIT

Itt van az ősz, itt van újra,

S szép, mint mindig, énnekem.

Tudja isten, hogy mi okból

Szeretem? de szeretem…

Miért is? Mert számomra a legszebb évszak. Telis-tele van csodával. Minden őszi hónapnak megvan a maga szépsége. A természet gyönyörű színei, a sok élmény, ami ilyenkor van, igen ám, de ide tartozik a felkészülés is. Jön a változás. Kívül-belül fel kell készülni a változásra.

A meleg napokat felváltják az esős, sötét napok. Még a hideget megoldjuk egy kardigánnal, egy pokrócba bújással, de a testünknek ennél több kell. Én szeretek felkészülni, kiélvezni minden lehetőséget. Hisz itt van körülöttünk minden, csak élni kell a lehetőséggel.

És mi a titok? Nagyon egyszerű! Mindenki tudja, jön a hideg, több vitamin kell igen, de ne a patikába rohanjunk, hanem menjünk ki a természetbe. Szedjünk csipkebogyót. Családi programnak is szuper, na és a tea belőle valami isteni! Sokszor hallom, jaj ősz van, nincsenek gyümölcsok… De igen! Az egyik legjobb gyümölcsünk szezonja van: az almáé.

Én így készítem fel magam az őszre és ezek az élmények kitartanak tavaszig (az alma nem mindig ????).

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább