A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Zsolna (5:2) mérkőzésről

POÓR TIBOR: Ez a nézők kiszolgálása volt, az, ami kellett ma ennek a DAC-közegnek, viszont megjegyzem, a csapatunk a vezetőséget és saját magukat is kiszolgálta. Ha ma egy-egy vagy egy-nulla lett volna az eredmény, de ilyen lett volna a játék, hasonló vastaps hangzott volna el ma, mint az 5-2-nél, szerintem… Nem nagyon számítanak a mai meccsen a kisebb-nagyobb hibák, mert mindent hengerelt az első félidei minőséges játék mindkét csapat részéről, meg a második félidei totál offenzív foci mindkét együttestől, amit viszont mi vezényeltünk, kellemetlen, dinamikus focival az üres tereken, és agresszív focival a párbajokban. Igen, a zsolnai kapus az első két gólnál talán nem figyelt oda rendesen, de másik oldalon fogott, mint a zöld festék – kiemelem, hogy a tömött zsolnai tizenhatosban is jól mozogtunk. Igen, a Zsolna ellen jó játszani, és rákényszeríteni a mi játékunkat, de ez működni fog a gyengébb ellenfelek ellen is, ha a tempó, a dinamika, az akarat ilyen lesz – nehezebb lesz, de a mi játékunknak kell dominálni a Fortuna Liga meccsek java részében az ellenféllel szemben. Tudom, a következő meccs előtt még óvatosak legyünk, de holnap a SzerdaHelyzet forgatása közben még szeretném kiélvezni ezt a mai meccset, mert szenvedtünk, szomorkodtunk és fájt a szívünk elég sokáig.
U.I. Parafrázis egy régebbi kijelentésemre: ,,Legyen igazam, mert szerintem, ha ezt fogjuk látni a pályán, ezt fogjuk érezni a lelátókról meccs közben, megjön az eredménye a merővel jobb hozzáállásoknak, és ezt a DAC-szurkoló nagyon fogja bírni, nagyon, nagyon, nagyon!“

SZIGETI ATTILA: VAR ide, VAR oda, ma úgy gondolták a fiaink, hogy kárpótolnak bennünket a poprádi „langyosabb” játékért. Véleményem szerint ez maximálisan sikerült, és a kezdeti tapogatózás után játszottunk egy gólgazdag, látványos, gyors, technikailag is színvonalas mérkőzést. Erre vágyott a DAC-szurkoló. Úgy érzem, ma taktikailag is felülmúltuk ellenfelünket és maximálisan győzött a támadó futball. Zsolna részéről is, hiszen nyíltsisakos, bátor futballt produkáltak, és akkor sem a védekezésre összpontosítottak, mikor megtehették volna. Ilyen felfogású csapatokkal lendülne a Fortuna Liga színvonala. Az viszont tény, hogy most lett csak igazán értéke a poprádi 3 pontnak. Reméljük, tudja a csapat ezt a tempót a következő meccsen is produkálni?!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább