Mutasd a falad, megmondom, ki vagy!

PC-CIKK

Egy üres fal olyan, mint egy tiszta lap. Egy kezdet, ami kap tőlünk egy színt, egy struktúrát, fényt és árnyékot, funkcionális vagy esztétikai jelleget. Az eredmény a sajátunk lesz. Egy tiszta lappal ennek megfelelően azt csinálunk, amit akarunk, akár még hajtogathatjuk és össze is gyűrhetjük. Egy fallal ugyanezt csinálhatjuk. Nem hiszed? Fogd meg a söröm!

Túry Nikola, a dunaszerdahelyi Artica Décor szaküzlet vezetője ezúttal az Orac Decor belga gyártó termékeit mutatja be.

Ha pusztán a gyártónál maradunk, mit kell tudni az Orac Decorról?

Szintetikus lakásdíszítő elemek vezető európai gyártója, mely családi vállalkozásként működik immár negyven éve. A termékeit Belgiumban tervezik neves szakemberek, és ott is gyártják. Az Orac Decor szegélylécei, díszlécei, különböző 3D panelei egyszerre engedik határtalanul szárnyalni az ember képzeletét és kreativitását, és mosnak el vagy épp szabnak szigorú határokat különböző felületek, falak, struktúrák között.

Orac Decor,Artica Decor,Inportante

Ezt hogy kell érteni?

A lábazati vagy mennyezeti szegélylécek, fali díszlécek, 3D panelek vagy épp a LED világítást elrejtő panelek esztétikailag olyan célt szolgálnak, hogy elsimítsák a szigorú, egyenes vonalakat, összhangba hoznak falfelületeket vagy épp sajátos stílust kölcsönöznek nekik.

Egy mennyezeti vagy lábazati szegélyléc például eltünteti a sarkat a fal és a mennyezet vagy épp a padló találkozásánál, a fali panelek ugyancsak egy struktúrát adnak az adott felületnek. Mint például a hegyvonulatok vagy folyórendszerek a természetben – nélkülük teljesen más tájat kapunk. És ahogy ezeknek a természetben, úgy a díszléceknek sem csupán esztétikai funkciójuk van.

Sejtettem, hogy ide fogunk kilyukadni! Mi győzi meg azokat, akiknek a sima fal is ugyanolyan szép?

Többek között az, hogy száz százalékban vízállóak és nagyon strapabírók. Az Orac szegélylécei egy saját fejlesztésű, préselt polisztirol mixből készülnek. Ebből adódik, hogy például a fa díszítőelemekkel szemben nem tesz kárt bennük a víz vagy a páratartalom. Ez hatékonnyá teszi őket felmosásnál, de egy szertelen kiskutya mellett is, aki hajlamos kellemetlen helyekre piszkítani.

A strapabírásuk pedig olyan helyzetekben kerül előtérbe, amikor arra nem is gondolnánk. Nemcsak otthon, de hotelekben és éttermekben is hasznos ez a tulajdonságuk, amikor akaratlanul is ütközünk a fallal, például takarítás közben a porszívó, vagy szállodákban a guruló bőrönd, takarítókocsi – már egy lábazati szegélyléc is megvédi a fölötte lévő falat.

A puszta fal szennyeződik, esetleg sérül, az Orac elemei viszont ezt kibírják, tényleg csavarhúzóval kéne nekiesnünk, hogy kárt tegyünk bennük.

Orac Decor,Artica Decor,Inportante

A kivitelezésükről, felhelyezésükről mit kell tudnia az avatatlan embernek?

Előtte muszáj a falat előkészíteni. Aki kiválaszt maga számára egy lécet, abból tudunk adni mintát, hogy otthon vagy a díszíteni kívánt beltérben is meg tudja nézni, hogy fest.

Az Orac lécei két méter hosszúak, és le kell festeni őket.  Ezt lehet egyszerű vízálló festékkel és dekorációs festékkel is, különböző módokon, csak nem szintetikus anyaggal, mivel az foltot hagy maga után. A teljes mértékű vízállóságot és strapabírást végül matt vagy fényes lakkal oldjuk meg. A felhelyezésük, összeillesztésük ragasztással történik, amihez speciális ragasztót kínálunk, a garancia is ezzel együtt érvényes.

Nem hangzik túl bonyolultnak, mégsem esnék neki magam. Hogy állunk szakemberekkel?

Természetesen meg tudjuk oldani saját szakemberekkel, ha viszont cégek vagy építészek képezni szeretnék magukat ezen a téren, lehetőség van képzésre nálunk, személyesen vagy online, vagy rajtunk keresztül akár az Orac székhelyén is. Közvetítésünkkel megoldható a szakemberek képzése az Orac Lipany-i raktárában, de Belgiumban is.

Van még valami, amit nem mondtunk el?

Órákig tudnám folytatni! Kezdve azzal, hogy az Oracnak vannak rugalmas szegélylécei és 3D panelei, amelyek például gömbölyített felületekre, bárpultokra, oszlopokra. Említettem a LED-világítást takaró díszléceket, ezek kivitelezéséhez sokaknak nincs ötlete, de mi teljes körű szolgáltatást nyújtunk ezen a téren is. Számtalan megoldás létezik, és maga az Orac is elvárja a dizájnerektől a kreativitást, hogy bármelyik terméküket saját ötleteik alapján hasznosítsák. MI pedig ebben a folyamatban végig jelen tudunk lenni, ahogy mindig. A tanácsadástól a beszállításon keresztül a megvalósításig.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább