Egy nagy, vagy több kicsi? | Ankét

Vészesen közelednek az ünnepek. Sokan már jó előre felkészülnek és még időben beszerzik a kisebb-nagyobb apróságokat. De mi a helyzet a mindennapi koszttal, az egyre dráguló élelmiszerrel? Egyik oldalról azt halljuk, hogy nagyobb tételben jobban megéri bevásárolni, sőt, sokan még Magyarországra is átmennek, hogy beszerezzék, ami kell. Mások viszont azt mondják, hogy kisebb tételekben, de gyakoribb beszerzés mellett több marad a pénztárcában. Ti hogy vélekedtek erről?

NAGY CSICSAY LAURA

(tanár)


Én notórius „ugyanazvásárló” vagyok. Kenyeret, kiflit sokat sütök otthon, lisztet még Magyarországon vettem olcsóbban. Ezután akciósan fogom vásárolni, vagy kimérős boltban, mert úgy olcsóbb. Ha látok akciót olyasmire, amiből nálunk sok fogy, abból akkor is veszek, ha van itthon. Vaj, rizs, kókusztej. Mivel hisztaminérzékenységgel küzdünk itthon, már eleve megvan, mit vásárolok, és hiába akciós a csoki, akkor sem veszek. Van egy jó mosóporrecept Marseille szappanból, amit nemrég fedeztem fel. Gyorsan elkészíthető és szépen mos, ezért már ezt sem kell boltban vennem.


BERNÁTH MIKLÓS

(raktáros)


Igyekszem mindig kisebb bevásárlásokat intézni. De az persze csak illúzió, hogy ez így olcsóbb volna. Azt tapasztalom, hogy a nagybevásárlások után több élelmiszer megmarad, ami aztán nem kerül felhasználásra, vagy ki kell dobnunk. Én alapból spórolós vagyok, nem szeretek pazarolni. Ezért is veszek mindig csak olyan termékeket, amikről tudom, hogy biztosan elfogy. Csak akkor vásárlok akciósan, amikor kimondottan az az áru kedvezményes, amit keresek. Az a baj, hogy a kicsit prémium kategóriás termékek is már sokkal drágábbak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább