Klikk Out Vikkendhouse: Zenék gyerekkoromtól egészen a mostani énemig

Érdekes és érdemes megfigyelni, hogy ebben a szürke világban mennyire színes egy-egy ember zenei ízlése, és hogy az milyen jó hatással tud lenni ránk, ha kellően nyitottak vagyunk. Mai vendégem a dunaszerdahelyi Soľava László, aki félig-meddig kollégám, de mindenképp a zenerajongó testvérem. Ma olvashatunk a zenéhez való kötődéséről, majd a cikk alján meghallgathatjuk tíz örök kedvencét egy mixben!

Fotó: Ugróczky István

Az egyik DJ-zésem alkalmával vettem észre, hogy elég választékos zenefogyasztó vagy, elmondanád, milyen ez a kapcsolat a zenével?

Ez a kapcsolat már kiskorom óta tart. Hét évig tanultam a dunaszerdahelyi zenesuliban fúvós hangszereken játszani.

A koffer, amiben a trombitámat cipeltem „východról sever kettőre” suliba, nagyobb volt mint én!

Ekkor ismertem meg a klasszikus zenét, az operát, és szerettem meg a jazzt.

„Migrifics” időszakomban rengeteg koncerten részt vettem a sikabonyi kultúrházban, azaz a Sikítóban, ahol az egyik legjobb barátom szervezte a zenés eseményeket. Itt sok itthoni és külföldi együttest megismertem. Máig megvannak otthon VHS-en ezek a bulik. Sok koncerten voltam itthon és külföldön, de a legszebb zenés emlékeim a Sziget Fesztiválhoz köthetőek, ahol tíz éven át ott voltam, új tapasztalatokkal gazdagodni, és megismerni új zenei műfajokat.

Büszke vagyok az időszakra, amikor tagja voltam egy szűk baráti körnek, akikkel a kétezres évek elején kinyitottuk a Butterfly Music Clubot a mostani Fit Club helyén.

A zene az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, ami ott van neked örömben és bánatban egyaránt. Elképzelhetetlen, hogy zene nélkül sportoljak, fussak vagy vezessek. Szeretem hogy ilyen széles a zene palettája. Minden műfajban megtalálom a szépségét és élvezni is tudom a popzenétől a rockig, klasszikustól az electróig, a world musictól a filmzenéig.

Kislányomnak Dórának is próbálom ezt a széles kört bemutatni, közösen járunk koncertekre. Imádok vele együtt énekelni az autóban.

A mixben 10 dalt hallunk, az általad megadott sorrendben. Mi alapján választottad ki a zenéket:

Minden egyes számhoz tudok kötni egy-egy átélt pozitív élményt. A gyerekkoromtól egészen a mostani énemig. Ezeket hallván feltekeri az ember a „volumét” és libabőrös kezd lenni. Alig várom hogy több új zenével találkozzam a jövőben is melyek mély nyomot hagynak bennem!

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Elvis – If I Can Dream
2. Michael Petruciano Trio – September second (1998-live)
3.Pearl Jam – State of Love and Trust (unplugged)
4. Prodigy – Out of space
5. Meat Pupets – Plateau (Bing Lounge)
6. Moby – Everloving
7. Radiohead -Where I end and You begin (live from basement)
8. Dub FX – No Rest For The Wicked feat. CAde and Mahesh Vinayakram
9. Edward Sharpe and The MagneticZeros – HOME Live (road trippin with Ice cream Man)
10. Johny Cash – Hurt

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább