Ünnepnapi sofőrök

Vártátok már az ünnepi autósokról szóló különkiadásunkat, igaz? Itt is van.

Neked is feltűnt, hogy a karácsony közeledtével egyenes arányban nő az autós kamikaze manőverek száma? Csak, hogy konkrétabb legyek, álljon itt pár példa.

A böhöm nagy kocsis sofőr nőtársával az anyósülésen próbálja magát bepréselni a kettő, de legalább egy számmal kisebb parkolóhelyre. Azt is ferdén, majd meghazudtolva a tér és idő szabályszerűségeit, elgörbítve a teret mégis sikerül neki a piros határvonalakon belül megállnia. Ami a körülötte állóknak garantáltan rossz hír, hiszen a ki-, illetve beparkoláshoz is biztosan speciális korrekciókra lesz szükségük, hogy ne legyen koccanás. Ja, és mindezt persze úgy, hogy asszonypajtás még véletlenül se férjen ki azon a szűk kis résen, amit a két autó között hagyott.

Ha már itt tartunk, maradjunk a böhöm nagy autóknál és azok nem kevésbé böhöm, masszívan duzzadó egójú sofőrjeinél, amit mi sem jelez jobban a parkolókban gyakorta felhangzó hangos dudaszó. Egy ilyen autónak joga van mindkét sávhoz. Vagy nem? A menetirányúhoz és a menetiránnyal szembenihez is. Szegény, nem tehet róla, hogy egyszerűen nem tudja az áruházak parkolóiban lévő szűk kanyarokat bevenni úgy, hogy ne terpeszkedjen szét a szembejövő autósok sávjában is. S miután a normál méretű gépjármű sofőrje a normál méretű egóval és hangos dudaszóval figyelmezteti a böhömöt, mert súlyosan balesetveszélyes, amit csinál, még neki áll feljebb és persze hasonlóképp dudaszóval reagál. E kellemes kánont hangos gumicsikorgás szakítja meg, mert a nagykocsis fazon száján undorral teligázzal hagyja el a helyszínt.

Egy átlagos szerdahelyi kocsikázás közben már fel sem tűnik az irányjelzők használatának hiánya. Már meg sem döbbenünk, amikor valaki a körforgalomból index nélkül kanyarodik ki előttünk. Viszont most, az ünnepek hajrájában, amikor még az utolsó utáni pillanatban is komoly árubeszerzések zajlanak és mindenkinek minden kell és azonnal, annyi az autó az utakon, hogy egy gombostűt nem lehet leejteni a város legnagyobb üzletkomplexumai körül. Irányjelző? Mi az? Felesleges, nem? Tanácsos ilyenkor jó nagy követőtávolságot tartani, mert ki tudja, kinek mi jut eszébe éppen a színes kirakatokról, a villogó karácsonyi fényekről. Nagy a veszélye annak, hogy az index helyett a kormányt félrecsapva bármikor fékezésre kényszeríthet és balesetbe sodorhat minket is egy ilyen ünnepnapi sofőr.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább