A varázslatos karácsonyi pillanat | Klikk karácsony, nagy karácsony – Ankét (6. rész)

Milyen különös látni, hogy a gyerekek hogyan is élik meg a karácsonyi időszakot. Pontosan 5 éve lettem nagynéni, meg persze keresztanyuka is, de igazából csak simán két tündéri kisfiúnak vagyok a Biája, alias legviccesebb játszópajtása. Elképesztő volt látni, ahogyan a karácsonyi díszítés láttán olyan boldogok voltak, majd kiugrottak a bőrükből. Az ajándékok érkezésekor meg aztán tényleg nagy volt az öröm. Milyen jó lenne, ha mindenki ekkora örömmel tudná várni a karácsonyt. Ha engem kérdeztek, inkább legyen 2 fajta sütivel kevesebb, de jusson több idő a karácsonyi csoda átélésére.

Ebben az ankétben Herdics Júlia, Németh Dóra és Szlávik Cyntia mesélnek a kedvenc karácsonyi pillanataikról.

Eddigi részek:
1. Bögi Róbert, Poór Tibor, Szilvási Tibor
2. Jakubík Jolán, Kovács Ákos, Mundi József
3. Kurucz Klaudia, Kürthy Judit, Szabó Péter Pál
4. Kovács “Këri” Andrea, Menyhárt József, Sipos Janka
5. Fuji Peti, Tóth Lali, Varga Ottó

Karácsony,Ankét,Herdics Julia,Németh Dora,Szlávik Cyntia

HERDICS JÚLIA


Melyik a kedvenc momentumod a karácsonyi időszakban? 

Igazából az egész ünnepi készülődés és várakozás nagy kedvenc számomra. Szeretem ezt az időszakot, mert egész gyerekkoromban ez egy igazán meseszerű ünnep volt. Ez az érzés felnőtt koromra sem változott, hiszen a karácsony minden egyes momentumát varázslatosnak tartom. Ha mégis szükséges egyet kiemelni, az nyilvánvalóan a szenteste. Megnyugtató érzés, hogy évről évre a családommal tölthetem az év legszentebb ünnepét. Nagyokat eszünk és beszélgetünk együtt az asztalnál, közösen megnézünk egy karácsonyi filmet, majd végül a barátaimmal együtt elmegyünk az éjféli szentmisére. Ez a fajta hagyományosság elkísér már évek óta, és szeretném, ha az ilyen csodás pillanatokra mindig emlékezhetnék.

Mi volt eddig a legcikibb sztori, ami karácsonykor történt veled?

Egy konkrét gyermekded történet jut eszembe, amelyet édesanyám évről évre elmesél, ahogy közelednek az ünnepek. Körülbelül 3-4 éves koromig nem beszéltem, pedig semmilyen problémát nem állapítottak meg nálam. Majd hirtelen, karácsony reggelén megszólaltam, és lyukat beszéltem a szüleim hasába. Mindenki megdöbbent, hiszen úgy tűnhetett másoknak, hogy direkt fojtottam el addig a szavakat magamban. Édesanyám szerint nekik ez volt a legcukibb dolog, amit valaha átélhettek, mert ennél nagyobb ajándékot sose kaptak. Én inkább cikinek gondolnám, mert azt gondolhatták rólam az emberek, hogy palimadárnak vettem őket a kislányos makacs lázadásommal. 🙂

Közösen enni vagy közösen ajándékozni?

Egyértelműen mindkettő! A közös evésnek és a közös ajándékozásnak is megvan a maga hangulata. Imádok jókat enni a családom társaságában, még a halászlevet is jóízűen szürcsölöm, amelyre máskor nincs példa. A közös ajándékozás pedig feltölti az embert érzésekkel, örömmel és meghittséggel. Számomra fontos, hogy mosolyt csaljak a körülöttem levők arcára, és az apróságokkal meglepjem őket.

Karácsony,Ankét,Herdics Julia,Németh Dora,Szlávik Cyntia

NÉMETH DÓRA


Melyik a kedvenc momentumod a karácsonyi időszakban? 

Azt a momentumot szeretem a legjobban, amikor először felgyúlnak a fények a karácsonyfán, amit közösen díszítek a szeretteimmel.

Mi volt eddig a legcikibb sztori, ami karácsonykor történt veled?

Mikor még kislány voltam, édesanyám a ponty sütése közben felgyújtotta a serpenyőt, szó szerint az egész lángolt. Hát, megnéztem volna annak az embernek az arcát, aki csak annyit látott, hogy egy lángoló tepsi repül ki egy társasház második emeleti ablakából. Azokban az időkben még fehér karácsony volt és a frissen hullott hó meggátolta az esetleges nagyobb balesetet.

Közösen enni vagy közösen ajándékozni?

Gyerekként természetesen a közös ajándékozás, mára már az ajándékozás varázsa sem olyan, hiszen gyakran tudjuk, hogy mi rejtőzik egy-egy csomagban. Szóval számomra többet jelent, hogy közösen vacsorázik a család.????

Karácsony,Ankét,Herdics Julia,Németh Dora,Szlávik Cyntia

SZLÁVIK CYNTIA


Melyik a kedvenc momentumod a karácsonyi időszakban? 

A kedvencem a közös családi vacsoránk. Minden évben összegyűlünk a szüleimnél, ahol együtt fogyasztjuk el az ünnepi menüt. Ezt megelőzően mindenki elhelyezi az ajándékait a fa alatt, így mikor a vacsi után bemegyünk a nappaliba, azok már ott várnak bennünket. A kishúgom „feladata“, hogy szétossza a felcímkézett csomagokat. Ezután következik a bontogatás. Rendre én vagyok az utolsó, aki kicsomagolja a sajátjait, mert először azzal vagyok elfoglalva, hogy a családtagjaim arcát figyelem. Nagyon szeretem látni az első reakcióikat, mikor meglátnak egy-egy ajándékot. Csodás érzés, amikor azt látom, betalált a meglepetés. A vacsora és az ajándékozás közben és utána sokat beszélgetünk, viccelődünk, nevetünk. Ezek a pillanatok kifejezetten értékesek a számomra.

Mi volt eddig a legcikibb sztori, ami karácsonykor történt veled?

Tavaly karácsonykor történt egy kis baleset nálam. Nem is cikinek, sokkal inkább viccesnek mondanám az esetet. A bátyám úgy döntött, nem hagyja, hogy egyedül küzdjek meg a karácsonyfa felállításával. December 23-án ellátogatott hozzám és együtt elhelyeztük a talpba a fát. Azzal viccelődött, hogy ha ezt rám hagyta volna, biztosan csörgött volna a telefonja a vészhívásommal, miszerint sürgősen jöjjön, mert felborult a fám. Na most, miután ő maga intézte a dolgot, nyugodt szívvel tért haza. Az esti órákban álltam neki fát díszíteni, ami kábé a harmadik dísz után úgy döntött, elég volt ebből, inkább megpihen a padlón. 😀 Az első pillanatban csak néztem magam elé, majd hatalmas nevetésben törtem ki. Megpróbáltam felállítani, de sehogy sem sikerült. Így kezembe vettem a telefont és hívtam a bátyuskámat… Nem akarta elhinni, amit mondok, így készítettem egy szemléltető fotót, amin ő is hatalmasat kacagott. A karácsonyi S.O.S. mentésre viszont csak másnap tudott sort keríteni, így december 24-e délig a sarokban megtámasztva pihent a fácskám.

Közösen enni vagy közösen ajándékozni?

E kettőt nem igazán tudom különválasztani, mert a családi hagyományunkból kifolyólag, amit fentebb is említettem, nálunk ez a két dolog együtt jár. A finom vacsi után jön a jókedvű ajándékozás. Egyiket se hagynám ki. ????

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább