Ha nem tetszik, oszd újra!

Fotó: Pixabay.com

Az a szerencse, hogy a kártyajáték megegyezésen alapul. Olyan szabályok alapján történik, amiket előre egyeztetünk. Vannak persze olyan kártyajátékok, amiket mindenki ismer, de persze itt is akadnak apró eltérések, olyan nüánszok, amiket egyes családokban, barátok közt máshogy szoktuk. Ki így, ki úgy csinálja – itt is.

Egyik ilyen egyezményes szabály, hogy ha nem tetszik a kiosztott lap, akkor bedobhatjuk. Ez nem feladás, csakis arról szól, hogy a helyzetünket pontosan felmérve kevés esélyt látunk arra, hogy megnyerjük a játékot, sőt, még arra sem, hogy a következő két-három körben jobban álljunk. Ha úgy döntünk, akár egy-két körből is kimaradhatunk.

2023 van, kész az új leosztás. Előttünk hevernek a lapok. Vajon megfelelnek, vagy sem? Ha nem, bátran dobjuk be és kérjünk újat. Egyszerűnek hangzik, nem igaz? Bedobni és újat kérni? Ki csinál olyat? Igazából alig valaki. De jól van ez így szerinted? Mert szerintem nem.

A kutatások szerint egy sikeres életpályán sok szakma, tapasztalat elfér. Sőt, azok a sikeresebbek és tapasztaltabbak, akik több mindent kipróbálnak az életükben. Akár kétévente is állást, vagy pozíciót válthatnak, ahol új dolgokat tanulhatnak, új készségeket sajátíthatnak el. Egy váltással, egy új leosztással nem szegényebbek, épp ellenkezőleg, gazdagabbak leszünk. S hogy ez a párkapcsolatokra mennyire vonatkozik? Nos. Ezt egyedül Te tudod. Csak kérdezd meg magad: megfelel a leosztás? S ha megvan a válaszod, akkor már tudod is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább