Megfogadjuk, vagy se? Sárközi Baráth Ágicát és Kilácskó Tímeát kérdeztük (Ankét)

Januárban új időszámítás kezdődött új kihívásokkal, új feladatokkal. Ha a körülményeink nem is változtak, e hónap akkor is adhat egy olyan lendületet az életünkben, amiből erőt meríthetünk, amibe belekapaszkodhatunk. Helye van még az újévi fogadalmaknak? Mit gondoltok a az év első napjain tett ígéretekről? Mik a titkos és a nem annyira titkos terveitek 2023-ra? Sárközi Ágica és Kilácskó Tímea válaszoltak nekünk.

SÁRKÖZI BARÁTH ÁGICA

(kézműves)

Helye van még az újévi fogadalmaknak?

Valakinek biztos számít az újévi fogadalom, de én már évek óta nem teszek fogadalmat, mert sohasem sikerül teljesítenem őket

Mit gondoltok az év első napjain tett ígéretekről?

Sokan hisznek benne, de én abban hiszek amit a nagymamám szokott mondani, hogy amit az év első napján csinálok, azt egész évben fogom. Így az első napomat én a családdal töltöttem. Pihentem, horgoltam, kötöttem. A munkám is ez, így remélem be vonzom a szerencsét.

Mi a titkos és a nem annyira titkos terveztek a 2023-as évre?

Titkos tervem nincs, előre soha nem tervezek. A annyira nem titkos meg az, hogy ebben az évben szeretnék még több kézműves vásáron részt venni


KILÁCSKÓ TÍMEA

(pedagógus)

Nem igazán hiszek az újévi fogadalmakban. Úgy gondolom, pusztán egy új év kezdete nem elegendő motiváció egy ember számára ahhoz, hogy a kitűzött céljait, vágyait megvalósítsa. Maximum egy ideig képesek motiválni az embert ezek az új évi fogadalmak, pl. pár hétig vagy hónapig, legalábbis nálam így van. Előfordult már párszor az életemben, hogy fogadtam meg magamnak dolgokat az új év kapcsán, de a kezdeti lendület egy idő után elfogyott. Nekem személy szerint sokkal erősebb ösztönző erőre van szükségem egy kitűzött cél elérése érdekében, mint egy új évi fogadalom. 2023 szàmomra egy különleges év lesz, mivel kiderült, hogy kisbabát várok, szóval az én új évi terveim elsősorban a kis jövevény várása, fogadása köré csoportosulnak.

Számomra 2023 a gyökeres változások, átalakulások éve lesz testi és lelki szempontból is. A titkos vágyam, hogy jó anyukává váljak majd ebben az új évben.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább