Ez lennék én! Monozlai Iriszt és Kiss Mártit kérdeztük | Ankét

Itt a farsangi időszak és tele a naptárunk szülői sulis vagy ovibálokkal. Élmény a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt. A közös készülődés, a jelmezes felvonulás előtti izgalom minden résztvevő és a partvonalról szurkoló számára felejthetetlen. Vajon Ti miként emlékeztek vissza a gyermekkori élményeitekre?


MONOZLAI IRISZ

(óvodapedagógus)


Mi volt a legemlékezetesebb vagy legjobb gyerekkori jelmezed farsangkor?

Nagyon szerettem a farsangot. Mindig kézzel, a nagymamám által készített, egyedi és nagyon kreatív jelmezeim voltak az oviban. Talán a legemlékezetesebb mégis a 3 boszi volt alapiskolában, amit a nővérem talált ki nekem és a barátnőimnek. Egy seprűn utaztunk hárman hatalmas feltupírozott hajjal és szemölcsökkel az arcunkon. Különdíjat is nyertünk a jelmezbemutatón. Igaz, este nem volt akkora buli a hajunk kifésülése, sem nekünk, sem az anyukáknak, de így is hatalmas élmény maradt.

Ha lehetőséged lenne rá és nem lennének határok, akkor most milyen jelmezt öltenél magadra a legszívesebben?

Igazából elsőre egy jótündérre gondoltam, aki mosolyt varázsolna mindenki arcára.
Aztán persze eszembe jutott a kedvenc mesém, a Jégvarázs és a kedvenc karakterem, Anna. Ki ne szeretne Anna lenni?! Mivel a koromból adódóan ez nálam sajnos kimaradt, ezért őt választanám, de igazából a lelkem mélyén Wednesday vagyok. Végülis, a két lány haja csak a színükben tér el, szóval szerintem ezt a hármat ha összegyúrnám, egy nagyon egyedi, „szuperfeketehercegnő” lennék , varázspálcával!


KISS MÁRTI

(képzőművész, tanár)


Mi volt a legemlékezetesebb vagy legjobb gyerekkori jelmezed farsangkor?

Kettő kedvencet is mondok nagyon szívesen. Egyszer Lúdas Matyi voltam, de úgy, hogy élő libát hordoztam a hónom alatt. Vicces voltam, röhögtek rajtam diákok, tanárok. Az történt, hogy állandóan próbálkozott megszökni előlem és bónuszként húzta a csíkot maga után, mert ment a hasa. A másik jelmez attól volt érdekes, mert tesómmal együtt öltöztünk be. Ő volt a kis unoka én pedig a nagymama. Össze voltunk kötve. Tesóm derekán kosár volt. A kosár pántjain cipeltem őt. Egyszerre haladtunk, léptünk. Na ezt tessék elképzelni! ;-).

Ha lehetőséged lenne rá és nem lennének határok, akkor most milyen jelmezt öltenél magadra legszívesebben?

Beöltöznék Salvador Dalínak. Szürreális jelmez lenne a vállamon pedig cipelnék egy Chupa Chups nyalókát, mert kevesen tudják, hogy e nyalánkság logóját ő tervezte 1969-ben.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább