Klikk Out Vikkendhouse: A legtöbbet hallgatott és a legmeghatározóbb dalok

Egészen felemelő abban a korban élni, amikor a felvidéki magyarság megannyi tehetséges zenésszel és színésszel büszkélkedhet. Az évek alatt volt szerencsém mindkét oldalról megismerni a legjobbakat. Sok esetben a kettő összefonódik, mint ahogyan mai vendégemnél. Béhr Márton, alias Béhr Marci, korunk egyik legmenőbb fiatal színésze úgy reppelte az NFG jam sessionon az Eminem Loose Yourself c. számát, mint még soha senki. Erős muzikalitás, mégjobb előadókészség. Ma ő mutatja be kedvenceit egy mixben, és mesél a zenéhez fűződő viszonyáról.

Fotók: Ugróczky István

Béhr Márton,Színész,Vikkendhouse,Zene

Amióta az eszemet tudom, a zene meghatározó dolog az életemben. A zene befolyásolni tudja a napjaimat, akár az életszakaszaimat is. Volt gördeszkás időszakom, térdig érő ülepű gatyákkal és Rage Against The Machine-nel fűszerezve. 🙂 Rengeteg olyan zene van, ami azonnal visszaröpít az időben, mert valamilyen meghatározó emlékhez kötődik. Hogy egy AKPH sort idézzek: ,,A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene.. Ja, kérdés, hogy átérzed-e?!” – ezt a problémát, amennyire tudom, igyekszem orvosolni.

Milyen befolyással bír színészi pályádra a zene?

Többször volt már rá példa, hogy egy szerepre zenével hangolódtam. Ha sikerül megtalálni a párhuzamot az adott szerep és a dal közt, az inspiráló tud lenni; de az sem mindig fontos, hogy konkrétan a figura érzéseit közvetítse a muzsika, néha az is hatásos tud lenni, ha találok egy olyan zenét, ami a darab atmoszférájának megtalálásában segít.

Elárulok egy „kulisszatitkot” is: a Külváros c. darabban például a színpadra lépés előtt 50cent-et hallgattam, pedig semmi köze nem volt az adott korhoz, nekem mégis segített, hogy a kellő hangulatba kerüljek.

A Bánk bán próbái alatt pedig Awolnationtől hallgattam sokat a Sail c. dalt. Úgy gondoltam, ez a szerepem, Ottó zenéje. Azt viszont sosem hallgattam közvetlenül a színpadra lépés előtt, a próbafolyamat alatt azonban meghatározó zene volt.

Béhr Márton,Színész,Vikkendhouse,Zene

Ha adódna lehetőség, hogy eljátszd egy számodra kultikus figura szerepét, ki lenne az?

Nincsenek nagyon álomszerepeim. Próbálok mindig az adott feladatra koncentrálni, és azt megoldani a lehető legjobban.

A mixben tíz kedvenced hallhatjuk. Mi alapján válogattad össze a zenéket, és mennyire volt ez nehéz feladat számodra?

A tíz kedvenchez hozzá kell, hogy fűzzem, hogy a jelenlegi 10 kedvencről beszélünk. Ha néhány héttel hamarabb, vagy később állítom össze, biztos lettek volna eltérések. Ha meg néhány évvel korábban, akkor egész más lenne. Először próbáltam minden korszakomból beletenni egy-két dalt, de hamar rájöttem, hogy ez megoldhatatlan feladat, úgyhogy azokat a zenéket válogattam össze, amit jelenleg a legtöbbet hallgatok és a legmeghatározóbbak.

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Zóra – Mámor
2. Rodrigo Amarante – Tuyo
3. Kaleo – Bang Bang
4. Bishop Briggs – River
5. Stromae – Mauvaise journée
6. Krúbi – Dobd fel magad
7. Eminem – Lose Yourself
8. Benjamin Clementine – Nemesis
9. Kaleo – Break My Baby
10. Csángálló – Fecske

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább