Hívogat a jó idő! | Ankét

Borítókép: Pixabay.com

Ugyan megérkezett a tavasz, de a jó idő még mindig várat magára. Megszoktuk, hogy szabadidőnkben otthon vagyunk, és ha el is megyünk, jól felöltözünk, vagy eleve egy fedett hely az úticélunk. Mi lesz az első dolog, amit megteszel, ha beköszönt a melegebb idő, és miért? Hodossy Katalint és Angermayer Hajnalkát kérdeztük.

Ankét,Tavasz,Hodossy Katalin,Angermayer HajnalkaHODOSSY KATALIN

(étkezési tanácsadó)


A házhoz közeli teraszt takarítom le és rendezem be, hogy naposabb időben már ott tudjunk enni és kávézni. Aztán egyre messzebb merészkedek a ház melegétől, beindulnak a kerti munkák. Első vetés, ültetés előkészítése a konyhakertben. És persze előkerülnek a biciklik is, férjem végez mind a négyünk bicóján egy szezonnyitó szervizt. Néhány éve a Honismereti Kerékpártúra túrásai vagyunk, így a felkészülést a nyári 9 napos túrára már tavasszal megkezdjük. Számomra a tavasz, vele együtt a több napfény és szabadban töltött idő új energiát, lendületet ad.


Ankét,Tavasz,Hodossy Katalin,Angermayer HajnalkaANGERMAYER HAJNALKA

(éttermi munkatárs)


Én először is nagyon örülök, mert számomra a tavasz az egyik legszebb évszak. Imádom a madarakat és hogy az ő csiripelésükre lehet felébredni reggel. Tavasszal megkezdődik nekem a túra a biciklizés és a többi olyan sport, amit télen nem igazán lehet csinálni. A fák is különféle színekben pompáznak és elkezdenek tavasszal újraéledni a természettel együtt. Imádom azt is ebben az évszakban, amikor csak úgy egyszerűen reggel felébredek és már világos van, este is tovább van még világos. Tavasszal többet süt a nap is és ezért sokkal vidámabban és szebben indul egy napom. Arról pedig nem is beszélve, hogy a természetben megjelennek a szebbnél szebb virágok, amiket körülvesznek a katicabogarak és a madarak is. A fecskék is visszaköltöznek és a gólyák is elfoglalják saját kis fészkeiket, ahova minden évben visszajárnak.

Én személy szerint nagyon szeretem a tavaszt, mert minden napszakaszban lehet találni benne valami szépet. Előbukkannak a kedvenc nyuszikáim és az őzikék is, mert felébred velük együtt a kikelet üdítő illata.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább