Klikk Out Vikkendhouse: Jószándékú érzelmi hullámvasút

A vasárnapi mixsorozatunk célja új zenék feltárása, mialatt egyfajta betekintést kaphatunk az adott főszereplő lelkébe, amit a zene ápol és erősít. Iluska a művészetek iránti rajnongásával és zeneszeretetével kitűnik az NFG-be járó fiatalok köréből. Ma meghallgathatjuk tíz aktuális kedvencét egy mixben, amelyek egyfajta lelki megnyugvást adnak, és mély érzéseket generálnak benne. 

Fotók: Ugróczky István

Vikkendhouse,Zene

Horváth Ilona Rita vagyok, egyáltalán nem tartom magam érdekes embernek, ezért ilyenkor nem is tudok magamról mondani szinte semmit. 20 éves vagyok. Egy gyárban dolgozom jelenleg. Majd egyszer szeretnék pszichológiát tanulni. Szeretek olvasni és táncolni, néha egyszerre is.

Utálom a csendet. Talán a zenével való kapcsolatom is innen indult még egészen kis koromban. A zenét, mint egy eszközt használtam, hogy ne kelljen egyedül maradnom a gondolataimmal. Zenét hallgattam a buszon, tanulás közben vagy olvasás közben. Egyszerűen semmit nem tudok csendben csinálni. Ez azt eredményezte, hogy eleinte nem is nagyon alakult ki saját ízlésem, mert mindegy, mi szólt, csak ne legyek egyedül. Persze ez utána formálódott. Bár azóta is gyűlölöm a csendet, csak mostmár olyan zenékkel töltöm meg, amik hatással vannak rám, segítenek elmerülni a gondolataimban és megérteni saját magamat. Ha esetleg nincs lehetőségem zenét hallgatni, akkor megtalálom a zenét a gépek monoton kattogásában, vagy az akvárium szűrőberendezésének a búgásában.Táncolni mindenre lehet.

Vikkendhouse,Zene

Készült egy mix a tíz, általad választott zenékből. Mi alapjan válogattál, és mennyire volt nehéz dolgod?

Egyáltalán nem volt könnyű döntés. Valahogy pont tizet kiválasztani szinte lehetetlennek tűnik. 9-et vagy 11-et is sokkal könnyebb lett volna. Sokat merengtem rajta, hogy mi inspiráljon a választásnál. Végül főleg aktuális kedvencek közül válogattam, amik jelenleg a legnagyobb megnyugvást adják nekem a mindennapjaimban.

Minden itt szereplő zene már az első hallgatás alkalmával mély érzéseket váltott ki belőlem.

Néhány régi kedvencem is megtalálható rajta, amikhez ezernyi szép emlékem fűződik. A legnehezebb talán az volt, hogy voltak bizonyos zenék, amiket azért kellett kihagynom, mert egyszerűen túl személyesek. A listával nem titkolt célom, hogy felültessem a hallgatót egy teljesen jószándékú érzelmi hullámvasútra.

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Mordái – Lenn a tiszán
2. Kollár-Klemencz László – Csak A Szavak
3. Misztrál – Gyöngy az embernek
4. Erik Sumo, Rozsdás Torpedó – Jobb Idők
5. Amorf Ördögök – Rossz Fridzsider
6. Galaxisok – Már Megint
7. Kiscsillag – Nem szégyellem
8. Gidnim`Rém – Tetszik tudni
9. Irie Maffia, Kemon – Bacardi Cola
10. Anima Sound System – 68

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább