Négy pont előny!

(Besztercebánya–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK, VIDEÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy minél tovább tartjuk a vezető pozíciónkat a tabellán, annál furább dolgokkal fogunk találkozni! Irigykednek, bosszankodnak egyesek – persze adja Isten, hogy a bajnokság végéig okot szolgáltassunk rá… Vasárnap reggel azt hiszem, mindannyiunk felháborodva fogadta klubunk közösségi oldalán, miszerint a mérkőzésre Dóvalon összpontosító csapatunk buszát tojászápor érte. Nos, mit mondjak erre? Alpári módszer a politikában, ám a fociban és a szurkolói kultúrákban eléggé szokatlan tett.

Tudniillik, a busz nem tud visszaütni, visszadobni. Pláne tojással!? Nem mellesleg a mai gazdasági helyzetben elpazarolni annyi tojást sem olcsó mulatság. A legjobb ellenszer mindenesetre a pályán elégtételt venni a bennünket ért sérelemért. Mi sem természetesebb, hiszen így is, úgy is illő volt legyőznünk a „katonákat” Besztercebányán – ahová ismét meginvitálta klubunk a szurkolóit.

Elkezdődhetett tehát Beszterce ostroma. Méghozzá álomszerűen, ahogy a nagykönyvben meg van írva: klasszikus mesterhármassal!

Az első félidőben Krstović három góljával „elküldte a levesbe” legnagyobb riválisát a gólkirályi címért folytatott küzdelemben. Az egész csapat jól muzsikált, a vendégszektor szintén. Az új vér ötletes, nem utolsósorban praktikus és gyönyörű kétkezes drapikat gyártott. Nagyon frusztráló lehet egyébként, hogy a hazai kemény mag(ok) létszámban is rendre alul marad(nak). Ezen kéne elgondolkodni egyeseknek, a tojást pedig meghagyni a rántottába.

Félidő 0:3. Kimentem a konyhába, megszédített a részeredmény. Gondoltam, mutatós lenne az üres tojástartós doboz mellett egy telepakolt – aztán mehet ez is „válaszként” a netre…

Jó hecc, illik a tojásdobálók modorához. A DAC végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, bár a taktikánk csaknem megbosszulta magát. Tudom, a szurkolók számára némileg érthetetlen, miért áll be egy csapat háromgólos vezetésnél „védekezni”, amikor „fel lehetne törölni a padlót az ellenféllel”. A tojásfoltokat is!? Nem is, a védekezés rossz szó, ahhoz, hogy képben legyünk, ajánlom a Klikkout magazin riportját Guľa mesterrel. Pontosan elmagyarázza benne, miből áll a mai foci: például GPS-adatokból. A védekezés helyes megfogalmazása ez esetben a labdabirtoklás. A megszerzett előny birtokában immár a következő meccsre is tartalékolni.

Nos, ha őszinte akarok lenni, nekem is jobban fekszik a grundfoci. Az erőfoci, kilencven percen keresztül rohanni minden meccsen. És valóban, megsemmisítő, megszégyenítő vereséget mérni az ellenfélre.

Csakhogy a mai focit már nem a „blokkok között” játsszák, utolsó vérig – pardon gólig. Meccselemzés, videoanalitika, egyéni edzésprogramok, számomra felér az űrprogrammal. Sokkal nehezebb elfogadnom, minthogy azon morfondírozzak, mi számít kéznek és mi nem az. Hogy a játékvezető mikor, kinek kedvez és esetleg nekünk kedvez-e? Annak viszont tudatában vagyok, hányszor csaltak ellenünk már a világtörténelemben – és ennek tudatában elvárhatná bárki is tőlem, hogy én legyek a „Szemérmes János”, a becsület lovagja? Az ellenfél durva belemenését is lehetett volna ám piros lappal „jutalmazni”! Rymarenkóra gondolok, aki ellenünk folyton brahiból játszik. Tudjuk miért…

Mikor lesz bajnok a DAC? – hangzott el az utóbbi években ez a kérdés ezrek szájából. Fiatalok és aggastyánok óhajából.

Úgy néz ki kérem, hogy mostanra megértünk a feladat elvégzésére. Aki pedig az objektív újságírást forszírozná, olyan, hogy objektív újságírás nem létezik. Érdekek vannak és érzelmek. Én a csapatom mellett fogok állni erőben és cselszövésben is. Megírom pro és kontra, de nem lesznek álmatlan éjszakáim az miatt, kinek a kezén pattant erősebben a labda. Maga a szabálykönyv szintén úgy van megírva, hogy a kezező játékos tőből levágathatná a kezét, akkor sem lesz igaza. A fizika törvényei, a mozdulat iránya, ezek számítanak.

A forduló pediglen úgy alakult, hogy győzelmünkkel immár négypontos előnyre tettünk szert a bajnokságban. Ha éhezel a sikerre, a siker meg fog találni. Ha ezért minden hétvégén le kell mosnunk az autóbusz szélvédőjét, majd építünk autóbuszmosót! Hajrá, DAC! Nagyszombat érkezik, egyelőre még nem a húsvét alkalmából…

BESZTERCEBÁNYA–DAC 1904 2:3 (0:3)

Gólszerzőnk: Krstović 3x

DAC 1904: Petráš – Alex Pinto, Risvanis, Brunetti (26. Kružliak), Andzouana – Káčer, Dimun, Nebyla (89. Ramadan) – Blackman (70. Szánthó), Krstović (70. Niarchos), Gavrić (89. Mendez).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Besztercebánya–DAC (2:3) mérkőzésről
FOTÓK, VIDEÓK: Krstović mesterhármasával nyert a DAC Besztercebányán
A csatárok és a játékvezető alapos boncolgatása | SzerdaHelyzet 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább