Belle and Sebastian – Az ablakon kifele bámuló, reluxát csavargató figuráknak nyújt támaszt az életben maradáshoz | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/04. számában.

Fotó: Wikimédia

A Belle And Sebastian pályafutása gyakorlatilag onnan indult, hogy a Jack Black alakította karakter a Pop, csajok, satöbbi (2000) című legendás alkotásban bemondja rájuk, hogy „vén fing zene”, miután kitépte a kazettájukat a magnóból.

Belle and Sebastian,Hangfal,zene,uj album,Late DevelopersBELLE AND SEBASTIAN

Late Developers

♥♥♥♥


Jelen: I Don’t Know What You See In Me, When We Were Very Young, Will I Tell You A Secret, So In The Moment.
Múlt: Another Sunny Day, I Want To World To Stop, Piazza, New York Catcher, Get Me Away From here, I’m Dying, Funny Little Frog, The Party Line.

A Stuart Murdoch vezette banda félénk hálószobapopjával épp az ablakon kifele bámuló, reluxát csavargató figuráknak nyújt támaszt az életben maradáshoz, mígnem a 2000-es évek közepétől egy magabiztos indie pop zenekar válik belőlük, hogy ezzel az egésszel már tereket töltsenek meg.

Máig nem álltak le az albumok sűrű gyártásával, 2022-ben például már kiadták az A Bit of Previous-t, aminek a napsütötte unokatestvéreként aposztrofálják idei januári megjelenésüket. Akad rajta a kezdeti érát idéző, és eredetileg onnan is származó dal (When The Cynics Stare Back To The Wall), de a Smith-t idéző sóvárgás (When We Were Very Young) is.

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább