Ha dörög, ha szakad, a Klikkel érezd jól magad!

Borítókép: Gocoň László

Megérkezett a júniusi Klikk Out, keresd a szokott helyeken. Találsz benne örömöt és izgalmat, de legfőképp szabadidőt kitöltő szabadságot! 

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Ne lopjátok el a nyarunkat (is)!

A nyár legyen a szabagságé, az önfeledt szórakozásé, a rozéfröccsé és a gyerekzsivajé. Isten bizony, inkább nézném bármely multi akciós ajánlatait az útszéleken, mint a mesterséges, intelligenciahiánytól csak úgy szaturáló fazonok mesteri gondolatait. Süljön le mielőbb a papír a képükről!


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István 

Peugeot 408 GT 1.6 Hybrid

A szerdahelyi Peugeot nyílt napot tartott, így benéztünk, hogy mi újság franciaautó-fronton. A sok újdonság közül a 408-as Peugeot-t vettük jobban szemügyre. Ez a vadonatúj modell immár hibrid hajtással gurul, és az összteljesítménye 225 lóerő.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusInterjú / Szerző: Poór Tibor / Fotók: Szabó Péter Pál

A Soul Hunter történetét Koppányék mesélik tovább

Természetesen, Kovács Koppányt, a Rómeó vérzik frontemberét és Danics Rolit, az RV hangtechnikusát kifaggattam a zenei aktivitásaikról és terveikről is, de a mai beszélgetésünk fő témája a dunaszerdahelyi Soul Hunter Club, amelyet nemrégiben Koppányék átvették és júliusban lesz a klub hivatalos megnyitója.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusMagunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

Virágeső

Nem tudom, ki hogy van vele, véleményem szerint a május az év legszebb hónapja. Minden csupa élet, minden csupa zöld, minden csupa virág, az ember élvezi, hogy végre beköszöntött a meleg. Májusban, amikor az édesanyákat ünnepeljük, amikor felpörög a lakadáréipar, virágkorukat élik a virágkötők… És tudjuk: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Dunaszerdahely városa bővelkedik kiváló virágkötészetekben, így a vendégem személyes választásom okán ül velem szemben: néhai vőfélyi hivatásom pálcadíszét éveken át az Ő műhelye készítette. Mai beszélgetőtársam régi ismerősöm, Kucsora Tímea, a nevét viselő virág- és ajándékbolt tulajdonosa.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusBia bekérdez / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Egyetemi szakszemle

Közeleg a nyáriszünet, de én mégis úgy döntöttem, hogy egy rövid sorozatban bemutatok nektek néhány egyetemistát, akik elmesélik, milyen szakot is tanulnak éppen, ráadásul elárulják azt is, kinek ajánlják azt. A pályaválasztást egy állandó és aktuális témának tartom, hiszen a diákok többségének óriási fejtörést okoz. A legnagyobb segítséget ebben a dilemmában az önismeret adhatja. Szerencsére a közösségi oldalakon is vannak hasznos információkkal teli bejegyzések, akár oldalak is (például az Instagramon megtalálható a @pszichodiak elnevezésű oldal, ahol rengeteg kulcsfontosságú, diákokat érintő témákkal is foglalkoznak).



Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

Pedagógusnapra

Mivel a nemzetközi pedagógusnapot júniusban ünneplik, így most legyen szó azokról, akik először ceruzát adtak a kezünkbe, és végtelen türelemmel ismertették meg velünk az olvasás, írás és a tudomány titkait. Éljenek a kíváncsi, nyitott szellemiségű gyermekeket nevelő pedagógusok, éljenek mindazok, akik a jövő generációjának nevelésében oroszlánrészt vállalnak. Legyen a júniusi Költőtoll tisztelgés a tanítók előtt – mi ezt a két verset nyújtjuk át nekik, a képzeletbeli piros szegfű helyett.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Aradi Péter – A csend, amire vágytál

Aradi Péter könyve tavaly robbant a bestsellerlistákra. A „robban” szót pedig teljesen szándékosan használom vele kapcsolatban: dühös, mellbevágó, lendületes regény ez, amely szándékosan veri ki a biztosítékot. (sj)


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusWerner Herzog: Dereng a világ

Tömegek húznak át egy hajót a dzsungelen. Lope de Aguirre keresi El Dorado mitikus városát. Nicolas Cage bedrogozva ordítozik korrupt rendőrként. Ezek a képek és történetek mind-mind a legendás német filmrendező, Werner Herzog agyából pattantak ki. Az utóbbi években, a mozi sötétjét a papír és tinta édeskés illatára cserélte. Íme, a német zseni első regénye. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Miley Cyrus – Endless Summer Vacation

Sleaford Mods – UK Grim

Fever Ray – Radical Romantics

M83 – Fantasy

Depeche Mode – Memento Mori

slowthai – UGLY


Cinemax / Szilvási Tibor

Flash – A Villám

Vetítik június 15-től.

Asteroid City

Vetítik június 22-től.

Indiana Jones és a sors tárcsája

Vetítik június 29-től.

Klikk Out,Előzetes,2023,júniusVendéglőlesen / Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Szabó Péter Pál

Street

Egy kezünkön meg tudjuk számolni azon éttermek számát városunkban, amelyek már több mint tizenvalahány éve nyitva tartanak. Tizenhat év emberi életévekben még csak tinédzserkor, ám egy étterem létezésében már szinte szépkornak vélhető. A Street étterem nemcsak a környékbeli vendégsereg körében nagyon közkedvelt, ám a remek elhelyezkedésének köszönhetően sok turista is igénybe veszi a szolgáltatásait. Régebben szinte kizárólag olasz étteremként volt ismert, ám mára sokkal színesebb az ételkínálat, amely kellőképpen látszódik is az új étlapon. Csapatunkkal szinte végigkóstoltuk a felhozatalt, mindezek ellenére is jócskán maradt még az étlapon olyan fogás, amelyet szívesen kóstoltunk volna…


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusUtazás / Szerző: Mundi Józsi

Úton Santosba

Mivel már rendelkeztünk repülőjeggyel Rióból Sao Paolóba, és a Rióban töltött idő után szinte azonnal beleszerettünk Brazíliába, úgy gondoltuk, hogy sokkal többet látunk, ha utunkat Sao Paolóig autóval tesszük meg, így seperc alatt meg is született a végleges döntés. Az utazási irodában azonnal lemondtuk a repjegyeinket, és már böngésztük is az autókölcsönzők kínálatát, ahol szinte azonnal megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbb „vasparipát”. Elbúcsúztunk a csapat többi tagjától,mivel ők nagyon sietősre vették a hazautat, majd kettesben Attila barátommal a riói Santos Dumont reptérre vettük az irányt, ahol az autókölcsönző irodája volt, egyben részletesen megterveztük a nyolcnapos autóutunkat, amely teljes hosszában az Atlanti-óceán partvonalán haladt végig egészen Santosig. Úgy terveztük, hogy az utolsó két napunk maradjon a hatalmas giga-mega városra, Sao Paolóra…


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusHavi kreatív / Kürthy Judit

Egyedi táskák Csiba Viktóriától

Csiba Viktória nagyon szereti a táskákat. Készítésük közben különféle mintákkal és anyagokkal dolgozik, de az ő és megrendelői örök kedvence mégis a magyar minták maradnak. Hazai klienseknek, de külföldre egyaránt alkot, júniusi Havi kreatív rovatunkban őt kérdeztük.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Jolinéni grillcsibéje (jóbeszórva kömímmaggaa)

Fontos tunnivaló – csibe: Magyarba aza kicsin sárgo ja csibe, nálunk a nagy szíp fehír főnevett baromfit híjuk csibének. Marhasokfélekíppen eekíszíthetőja húsa, de mink Valtërraja grillcsibét szeressük. Lényeg, hogy okújon a húsa, mëg roppannyon a bőre nëkije. 


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusHazai / Szerző: Bögi Róbert

Szerdahelyi mozaikok 4. – A rózsák és fenyvesek ligete: Szever 1.

Ha szemérmes lennék, Északi lakótelepnek írnám, de inkább leszek hiteles, szóval fogadjuk el, hogy anno a szerdahelyi szlengben inkább a Szever kifejezés volt használatos – így fonetikusan is. Ennek oka valószínűleg az, hogy a Rózsaligeti lakótelepet eredetileg így nevezték, ez állt nagyszüleim levelezőlapján: Sídlisko Sever. Az egyes blokkok ABC szerint sorakoztak, számokkal kiegészítve, és vagy ezer kortárs cimborával körbevéve. Miért hiszem azt, hogy napjainkban kevesebb a  gyerek? Vagy csak nem divat a bújócska?


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusKülönvélemény / Szerző: Keri

Ne várd meg, míg más dönt helyetted!

Beszámoló Dr. Almási Kitti – A TE döntésed c. előadásáról

Május 24-én pótszékes teltház mellett adott előadást a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban korunk egyik legnépszerűbb pszichológusa, Dr. Almási Kitti, a Nyitott Akadémia szervezésében. A doktornő gazdag terápiás tapasztalatból hozott, olykor életszerű, máskor humoros példákkal járta körbe életünk nagy döntéseinek témakörét.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusÖsszeesküvők / Sipos Janka

A Csillagkapun túl

Vannak azok a titkos dolgok, amelyekről mindenki suttog cifrákat, a valóság azonban ezerszer szürkébb, mint a képzelet. Aztán vannak azok, amelyekről meg nem tudnak olyan cifrát suttogni, mint amilyen maga a realitás. De olyan is előfordul, hogy valamilyen módon épp a cifra suttogások kreálnak a semmiből valóságot, de olyat ám, hogy az ész megáll. A következőkben épp egy ilyen esetről szeretnék nektek mesélni egy kicsikét.


Klikk Out,Előzetes,2023,júniusCsajos / Szerző: Keri

Egy csészényi mágia

Iszunk egy teát? – hangzik el a kérdés a világ megannyi pontján naponta. A kávé mellett a tea a másik olyan meleg italunk, amelyet évszaktól függetlenül fogyaszthatunk, sőt, a fogyasztását néhány eszköz beszerzésével és némi tanulást követően valóságos művészetté is fejleszthetjük.



Klikk Out,Előzetes,2023,júniusHónap nője / Kurucz Klaudia / Fotók: Mikle Bálint

Gyümölcsöző biciklitúra Bogival

Egy napsütéses délutánt sportolással töltünk, és ez alól a júniusi Hónap Nője rovatunk főszereplője sem volt kivétel. Kedves, mosolygós lányt ismerhettünk meg Bogi személyében, akivel izgalmas délutánnak néztünk elébe.



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább