Kelela – A queerek hangja | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/06. számában.

Az etióp gyökerekkel is bíró amerikai Kelela Mizanekristos a future r&b egyik kiemelkedő alakja, úttörője, akiről viszont közel 6 évig vajmi keveset hallhattunk. Ez annak is eredménye, hogy szeretett volna rendet rakni a fejében és maga körül, hogy meg tudja fogalmazni, dalokba önteni queerségét, tehát azt a nemi identitást, ami alapján nem tudja sem nőként, sem férfiként meghatározni magát. 

Hangfal,Kelela,Uj album,zene,RavenKELELA

Raven

♥♥♥♥


Jelen: Happy Ending, On The Run, Contact, Closure.
Múlt: Rewind, Guns & Synths, Enemy, Do It Again, Cut 4 Me, All The Way Down, Frontline, LMK, Waitin, Take Me Apart, Bank Head.

Afroamerikai queerként kisebbségen belül is kisebbségnek számít, ehhez pedig hozzájött a világjárvány időszaka, amely alatt sokan rendkívüli mértékben magukra maradtak. Zeneileg Kelela nem sokat változtatott azon a recepten, ami alapján az első albuma, a 2017-es Take Me Apart készült. Saját elmondása szerint sem szeretné már, hogy kívülállóként tekintsünk rá, ellenben a zene által is igyekszik segíteni azokon, akik a közösségéhez tartoznak. Nekik írta a dalokat, hogy rajta keresztül is a hangjukat hallathassák.

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább