Depeche Mode – Nem minden mulandó | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/06. számában.

Aki legkésőbb az 1993-as Songs of Faith and Devotion idejére elérte a kamaszkorát, azok számára teljesen természetes megváltója a popzenei műfajnak a Depeche Mode. Persze a későbbi albumaiknak is nyilvánvalóan akadnak fiatalabb rajongótáborai, de a mai státuszuk a 90-es évek elejére megteremtetett. 

Depeche Mode,Memento Mori,Uj album,Zene,HangfalDEPECHE MODE

Memento Mori

♥♥♥♥


Jelen: Ghosts Again, Wagging Tongue, My Favourite Stranger.
Múlt: Just Can’t Get Enough, Never Let Me Down Again, Walking In My Shoes, People Are People, Policy of Truth, Personal Jesus, Enjoy The Silence, I Feel You, Precious.

Én erről lemaradtam, és amikor darkosabb hangulataimhoz igazítottam a hallgatnivalómat, akkor már máshoz nyúltam. Nem váltam rajongóvá, de ettől függetlenül nem lehet elmenni amellett, hogy a Depeche Mode az undergroundból „kivakarodó” trendeket nagyon hatásosan emelte át a mainstreambe, aminek élénk példái a fent felsorolt szerzeményeik is.

Sajnos mára elvesztették egyik agytrösztjüket, Andy Fletchert – éppen a Memento Mori előkészületei idején, és a halandóságra az album címében is emlékeztetnek, a Depeche Mode viszont nem kér az aktuális poptrendekből, és azt lehet mondani, hogy ez a várva várt lemez sikerének kulcsa. Visszakacsintanak a 80-as évekbe, de nem azért, hogy jól vállon veregessék magukat, hanem hogy fejet hajtsanak.

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább