Egyedi táskák Csiba Viktóriától | Havi kreatív

Havi kreatív,Táska,Csiba Viktoria,Hobbi
Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/06. számában.

Csiba Viktória nagyon szereti a táskákat. Készítésük közben különféle mintákkal és anyagokkal dolgozik, de az ő és megrendelői örök kedvence mégis a magyar minták maradnak. Hazai klienseknek, de külföldre egyaránt alkot, júniusi Havi kreatív rovatunkban őt kérdeztük.

Mióta foglalkozol kézművességgel?

Mivel édesanyám és édesapám is nagyon ügyes „ezermester”, így én ebben nőttem fel. Sok más mellett megtanultam tőlük, hogy a fantáziának nincsenek határai, és minden, ami a fejben megvalósul, az akarattal és kis kézügyességgel kivitelezhető.

Mi az, amit ez a hobbi ad számodra?

Ez a hobbi az életem. Jelenleg teljes erőbedobással azon dolgozom, hogy fejlesszem magam és minél több embert megszólítsanak a termékeim. Imádom az érzést, mikor visszajárnak hozzám és látom az emberek arcán az őszinte elégedettséget.

Havi kreatív,Táska,Csiba Viktoria,Hobbi

Milyen anyagokkal és eszközökkel dolgozol a legszívesebben?

Nem tudok konkrétan megnevezni semmit, mert minden új eszköz és anyag kipróbálása élmény számomra.

Mi volt eddig a legizgalmasabb, vagy épp a legbonyolultabb megrendelésed?

Legizgalmasabb mindig a legújabb, főleg, ha saját ötleteket vihetek bele. Igazán bonyolult még nem volt, inkább kimerítőnek nevezném, mikor egy folklór társulatnak kellett 25 darab egyforma táskát megvarrnom. Szeretem a változatosságot és bizony ez a kihívás nagyon egyhangú volt, viszont hálás voltam érte.

 

Havi kreatív,Táska,Csiba Viktoria,Hobbi

Mik azok a termékek, amiket a megrendelőid leginkább kedvelnek?

A legmenőbb és még évek után is a topp 1 termékeim a kalocsai mintás táskák. Az igazat megvallva minden, ami folklór. Örömmel tölt el, hogy a Csallóközbe visszatérni látom a régi, hagyományos dolgok iránti szeretetet. Egyre több megrendelésem van külföldön élő magyaroktól. Küldtem már Portugáliába, Olaszországba, Spanyolországba, Ausztriába. Kalocsai mintás táskáimmal próbálnak egy kis magyarságot vinni az életükbe.

Milyen újításokat láthatunk Tőled, és mik a jövőbeni terveid?

Jelenleg saját minták tervezésén és nyomtatásán dolgozom, és belőlük szeretnék táskákat varrni. Rengeteg tervem van a jövőre nézve, és igyekszem mindig újdonságokkal meglepni a vásárlóim. Nemcsak táskák találhatók meg nálam, de sok minden más is, néha már nem is tudom, minek álljak neki mert annyi tervem van, ami még megvalósításra vár.

Hol találunk meg, ha mi is egy ilyen különleges kézműves termékre vágyunk?

A Facebook-oldalamon (Viktória Csibová-Handmade), amit folyamatosan frissítek és igyekszem minél több termelői piacon jelen lenni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább