Divat és minőség – a hely, ahol mindenki adhat magára!

PR-CIKK

A dunaszerdahelyi Kék Duna áruház földszintjén nyílt MD Second Hand & Outlet üzlet vezetése arra törekszik, hogy a használt ruhákról ne az elhasználtság, hanem a felhasználhatóság, az egyediség és a minőség jusson eszünkbe. Aki betér ide, észreveheti, hogy nem egy ún. turkálóban jár, hanem egy olyan boltban, ahol egyáltalán nem esik nehezére, sőt, öröm válogatni és találni valamit. Az üzlet vezetőjét, Mészárosová Máriát kérdeztük.

Ezen a helyen korábban is egy second hand bolt működött, ami előnyként is említhető. Vásárlóként viszont egyértelmű, hogy nem ugyanarról a boltról van szó…

Igen, a vásárlók ezt nyilván tudják, viszont törekszünk arra, hogy a kínálat minőségén, szélességén, áttekinthetőségén és árain is megmutatkozzon, hogy újak, mások, jobbak vagyunk.

A second hand-ben történő vásárlásnak már erős a kultúrája, és aki hozzánk betér, megtapasztalhatja, hogy nálunk divatos és egyedi darabokat talál, amiket nem lát másokon.

MD Second Hand & Outlet,Scond Hand,Outlet,Használtruha,Ruházat,Öltözködés,Divat,Dunaszerdahely

Melyek azok a szempontok, amelyeket tapasztalatai szerint a vásárló szem előtt tart? Miért vásárolnak ilyen sokan Önöknél?

Körülbelül két hónappal ezelőtt nyitottunk.

Tudni kell, hogy 5 hétig elérhető a boltban az aktuális kínálatunk, azután lecseréljük az egészet. Akik az új áru kihelyezésekor érkeznek, találják meg a legegyedibb és legszebb darabokat, míg három hét elteltével csökkentjük a megmaradó ruhák árait, a legvégén pedig 1,50 €-ért kiárusítjuk azokat.

A legfontosabb a vásárló szempontjából talán az, hogy számolhat azzal, hogy mindig meg tudjuk lepni: jó minőségű, márkás ruhadarabokat vásárolhat nálunk nagyon is alacsony áron. Ahogy számolhat azzal is, hogy ahányszor bejön, annyiszor találhat valami újat. A megvásárolt ruhadarabok helyett ugyanis rögtön másokat rakunk ki, egy adott napon akár több százat is, így vannak olyan vásárlóink, akik reggel és délután is benéznek, mert érdemes. Akik a legolcsóbb darabokat keresik, tudhatják, hogy az ötödik héten érdemes benézniük, és mindenki tudhatja azt is, hogy mivel használt ruhákról van szó, ezek már nem mennek össze.

Mit tartanak szem előtt Önök?

Hogy ha bejön egy 15-20 éves kamasz vagy egy 70 éves idős, illetve bármilyen testalkatú vásárló, nyújthassunk neki valamit, és közben ne vesszen el a boltban.

Ezért egyrészt színárnyalatok szerint is különválogattuk az egyes darabokat, de külön találhatók a legkisebb és a legnagyobb méretek, valamint például a sportruházat is. Asszisztenseink képzéseket végeztek el annak érdekében, hogy méltó módon ki tudják szolgálni a vásárlókat, akik ebből kifolyólag kicsit otthon is érezhetik magukat nálunk.

MD Second Hand & Outlet,Scond Hand,Outlet,Használtruha,Ruházat,Öltözködés,Divat,Dunaszerdahely

További fontos dolog, hogy ruháink nem Angliából érkeznek, hanem a divat szempontjából ugyanolyan fontos Olaszországból, Hollandiából vagy Ausztriából, ezzel is az egyediséget és a minőséget helyezzük előtérbe, mivel ilyen darabokat valóban nem látnak másokon.

Tudni kell, hogy nálunk nem a márka számít, hanem a minőség. Az egy cikluson belül kínált több ezer ruhadarab mindegyikét én magam ellenőrzöm, és csak az kerülhet ki a boltba, amit alkalmasnak találok.

A használtruha-kereskedések kapcsán gyakran felmerül a környezetvédelmi vetületük is. Mi történik azokkal a ruhákkal, amelyeket nem sikerül eladni egy öthetes cikluson belül?

Fontos tudni, hogy egy-egy ruhadarab előállításához 2600 liter vízre van szükség, és évente 11 millió tonna kerül belőlük a szemétbe. A second hand áru már csak amiatt is környezetbarát, mivel új gazdát találnak a használt ruhadarabok, és nem kerülnek a szemétbe. Ahogy azok sem, amelyeket nem sikerül eladnunk. Kapcsolatban állunk segélyszervezetekkel vagy a gyermekotthonnal, és felajánljuk számukra, továbbá olyan szakosodott cégekkel, amelyek például a farmeranyagokból építőelemeket, vagy más szekunder nyersanyagokat állítanak elő.

MD Second Hand & Outlet,Scond Hand,Outlet,Használtruha,Ruházat,Öltözködés,Divat,Dunaszerdahely

Súlyos inflációs hónapok vannak mögöttünk, és sokaknak nyilván az ár sem mellékes, amikor ruhára van szükségük. Hogyan tájékozódhatnak, mikor érkezik új áru, illetve kiárusítás?

Szerencsénkre hozzánk mindenki betér, legyen szó nyugdíjasokról, hátrányos helyzetűekről vagy épp vezető beosztásban dolgozókról. Sokan naponta vagy hetente többször is. A visszatérők lényegében bekerülnek az üzlet vérkeringésébe és megismerik a ciklusokat, de erről a bolt előtti reklámtáblán és a Facebook-oldalunkon (MD Second Hand & Outlet) is mindenkit tájékoztatunk.

Szeretettel és széles kínálattal várunk mindenkit!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább