ANKÉT: Nyári finomságok – 2. rész

E héten tovább folytattuk a nyári finomságok utáni kutatást. Ezúttal Szakál Horváth Barbit és Zalka Tímeát kérdeztük, milyen ételeket fogyasztanak szívesen e hónapokban. 

SZAKÁL HORVÁTH BARBI

Van egy kis konyhakertünk, ahol saját fogyasztásra termelünk paradicsomot, paprikát, krumplit, hagymát és cukkinit. Ebben az időszakban igyekszünk ezekből a friss zöldségekből főzni. Nyáron a könnyed, hamar elkészíthető ételeket részesítjük előnyben.

A családunk abszolút kedvence, a fagyi. Azonban behűtött dinnye vagy más gyümölcs is mindig van a hűtőnkben.

A cukkini nagyon jó alapanyag, hiszen sokféleképpen lehet elkészíteni. Legutóbb főzeléket főztem belőle. A megdinsztelt hagymára dobok egy kevés őrölt paprikát, majd hozzáadom a cukkinit. Leöntöm vízzel, majd sóval ízesítem. A kapor elengedhetetlen, ez adja meg a finom ízét. Hozzáöntök tetszés szerint főzőtejszínt, majd liszttel sűrítem és kész is van. Isteni, és nagyon gyors😊


ZALKA TÍMEA

A nagy hőségben inkább a könnyű, egyszerű ételeket fogyasztom szívesen. Nagyon szeretem a gyümölcsöket, zöldségeket. Nem is kell hozzá messzire mennem, hiszen több mindent itthon termesztünk. Így mindig kerül az asztalra friss finomság.

Ha kedvenc ételt kellene választanom, az a gyümölcsleves lenne. Hűsítő finomság, nyáron bármikor jöhet. 😊 Az édességek terén pedig ilyenkor abszolút kedvencem a fagyi.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább