TOP 10: Ezek kellenek egy fesztiválra! | Budapesti Szemle

Összeszedtük nektek azokat a legfontosabb dolgokat, amik elengedhetetlenek egy nyári fesztiválra. Amellett, hogy a legnépszerűbb fővárosi szórakozóhelyek hétvégente zsúfolásig megtelnek, sokan látogatják a legközelebbi, helyi fesztiválokat. Kell egy kis szünet, lazítás! – mondják a fiatalok, akik közül a nyári szünet alatt is sokan már dolgoznak, de az idénymunka mellett is szükségük van a kikapcsolódásra.

Íme a lista, ami azokat a legfontosabb dolgokat tartalmazza, amiket egy fesztiválra mindenképpen vinned kell!

1. Jegy, belépő a fesztiválra

Akár online vásároltad, akár a kezedben tartod, otthon ne hagyd pakolás közben. Legjobb, ha az online vásárolt jegyedet is kinyomtatod, bármi történne is ott a rendszerrel, a nyomtatott verzió biztosan kisegít a bajban.

2. Igazolványok

Tudd igazolni magad! Ha a belépőd mégis otthon maradna, mert olyan jól eltetted valami biztonságos helyre és aztán nagy örömödben elfelejtetted elcsomagolni, akkor az igazolványaiddal tudod bizonyítani, mégis Te vagy az. Még egy ok, ami miatt fontos: előfordulhat, hogy a jegyed csakis igazolvánnyal együtt érvényes.

3. Gyógyszerek

Olyan esetben, amikor valamit állandóan szedned kell, pár nap sem maradhat ki – egy sem. El ne felejtsd eltenni! Anyukád vagy apukád is biztos figyelmeztet. Ha ők sem, akkor mi itt vagyunk és jelezzük, hogy a gyógyszered nagyon fontos. A legtöbb fesztiválon van egészségügyi sátor, ahol bármikor jelentkezhetsz, ha tüneteid, fájdalmaid vannak.

4. Hideg, meleg öltözet

Jobb felkészülni minden eshetőségre. Ha túl meleg lenne, akkor valami könnyű is legyen nálad, ha pedig leesne az ég és napokig dagonyáztok a sárban a sátrak közt, akkor biztosan jól jön egy zárt cipő, egy pulóver, vagy esőkabát.

5. Bankkártya és készpénz

Vannak olyan fesztiválhelyszínek, amik kimondoddan készpénzmentesek és csak kártyát fogadnak el. Ilyenkor semmire nem mész a ropogós bankókkal, de a bejáratnál biztosan lesz lehetőséged feltölteni egy általuk adott kártyát, amit aztán használhatsz.

6. Víz

A nagy melegben fontos az állandó folyadékbevitel, ezért legyen mindig nálad egy kulacs, tele friss vízzel. Ha jó hideg, amit beletöltesz, a nyakadhoz tartva remek hűsítést nyújt. Arról nem is beszélve, ha fogyasztasz alkoholtartalmú italokat is, akkor egyenesen kötelező hidratálnod magad.

7. Leégés ellen

Naptej, kalap, kendő, napszemüveg és esetleg napvédő ajakbalzsam: mindenre szükséged lesz, ha fesztiválozni készülsz. Ne várd meg, amíg megjelennek a napszúrás tünetei, mint például a szédülés, fejfájás, vagy hányinger, inkább gondolkodj előre és tegyél meg mindent, hogy megelőzd.

8. Fertőtlenítés

A védelemhez hozzátartozik az állandó kézmosás, de nagyobb rendezvényeken ezt sokszor nem teheted meg. Nincs hozzászokva a szervezeted ahhoz, hogy a családodon kívül még több száz másik ember után használd a vécét, vagy a mosdót. Készíts be nedves törlőkendőt, zselé állagú fertőtlenítőt, melyekhez még víz sem kell.

9. Okos tasi

Azért okos, mert mindenhol, mindenhogy elfér és minden belefér. Ez lehet egy dizájnos övtáska, egy vállon átdobható, könnyű tarisznya, vagy egy átvetős testtáska. A lényeg, hogy több rekeszbe pakolhass benne és megfelelően zárható legyen.

10. Telefon és telefontöltő

Jobb, ha elérhető a telefonod – ha te magad nem is mindig –, hogy ne maradj le az otthoni, sem a helyszíni legfontosabb hírekről és eseményekről. Nem utolsó sorban pedig bármikor szükséged lehet segítségre, aminek a megoldásához a jelenlévők mellett a telefonod a legfontosabb eszköz.

+ 1 Tipp: Óvszer

Bocs, ha túl direktek vagyunk, de most akkor is ez az érdeked. Biztos már elégszer hallottad, de ha nem akartál volna óvszert csomagolni, akkor mégse elégszer. Hidd el, jobb a biztonság, s ha mégsem használnád fel, akkor jól jöhet majd később.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább