Lepedőakrobaták | Budapesti Szemle

“18 év felett kötelező, káros mellékhatása nincs” – írja az előadás bemutatójában a Dumaszínház.

Ahogy az előadás címéből következtetni lehet – igen, jól sejted -, a téma a szex. A jegyek iránt való érdeklődés igencsak nagy, ahogy a téma visszhangja is.

„Mitől vagyunk bénák az ágyban? Tudja, milyen gyorsan stíröl végig egy nőt egy férfi? Egy átlagember mennyit gondol a szexre? Szokott beszélni a szexről, vagy szokott szex közben beszélni? Sok embert érintenek az egyéjszakás kalandok? Szexuális tartalommal tényleg bármi eladható? Mi rossz és mi jó a pornóban? Miért káros A szürke 50 árnyalata a nőkre nézve? Van segédeszköze? Milyen segédeszközt próbálna ki? Vajon a férfiak nagy része rájön, hogy normális, átlagos méretekkel rendelkezik, de attól még lehet, hogy béna az ágyban?”

Rengeteg kérdés merülhet fel a szexszel kapcsolatban. A két humorista, Benk Dénes és Csenki Attila öniróniával, őszintén és merészen beszél a szexről, gátlásokról gátlástalanul, átfogóan a legbensőségesebb öleléstől a pornóig. A felszabadító másfél óra után könnyebben elfogadjuk önmagunkat, másokat, de még a narancsbőrt is“ – írják. Benk Dénes és Csenki Attila közös estjén valóban önfeledt hangulat uralkodik és a poénok mellett olyan témáról hallhatnak, amiről ilyen nagy létszámban biztosan nem értekeztek még eddig.

Csenki Attilával beszélgetett a Dumaszínház stábja júniusban, az előadással kapcsolatban a következőképp nyilatkozott:

„Küldetéstudatom van, hogy minél több embernek világossá tegyük: a szex legyen inkább játék, szórakozás, szuper wellness kikapcsolódás, mint frusztráló, kudarcközpontú teher.”

Hangsúlyozta, hogy fontos tudatosítani: a szex valójában ingyenes luxustevékenység, ami bárki számára elérhető – még annak is, aki egyedül van. A tabudöntögető stand-uposok felvállaltan azért csinálják a műsort, hogy „több és jobb szex legyen az emberek életében”:

„Nem mintha mi akarnánk megmondani, hogy mitől lesz szuperjó, de azt gondolom, hogy ha az emberek eljönnek, és nevetnek a mi önkritikus köldöknézésünkön, balf…ságainkon, akkor ők is könnyebben szembenéznek majd a saját frusztrációikkal, az önváddal, saját testük hibáival, azzal, ha netán valamiben ügyetlenek. Otthon még nevetnek rajtunk, de már magukon is.

Csenki Attila és Benk Dénes számára „sok év komoly kutatómunkájával” kiderült, hogy az emberek annyi hibát találnak a másikban – és saját magukban –, hogy ez okoz bennük egy gátat, írják a Dumaszínház hasábjain.

„Szeretnénk, ha az emberek inkább megtalálnák magukban és a másikban a jót. Nézegessék meg egymást, ismerjék meg egymás testét, nézzenek szembe a saját frusztrációikkal. Ha ezen – részben a műsor által – túl vannak, és ha már könnyebben elfogadják magukat és egymást, tudnak beszélni arról, mi jó, mi nem jó, sokkal könnyebb lesz a szex – játékká tud válni. Ehhez még vicces gyakorlatot is mondunk az estünkön. Nagyon hiszek benne, hogy a humor a szexben különösen jó terápia. Az est hatására több és jobb szex lesz a nézők életében.”

Csenki Attila a Dumaszínház riporterének elmondta, hogy változtatni kell bizonyos rossz berögződéseken:

Létezik az az idegesítő férfi hozzáállás, hogy nem beszélni kell róla, hanem csinálni. Szerintem viszont kell róla beszélni, ha bármelyik fél szeretne beszélni róla – akár mert zavarja valami, akár mert imád valamit. A másik zavaró vélemény, hogy »régen rossz, ha nem működik, nem segít, ha beszélünk róla«, pedig a 40 milliós autót is minden évben kell szervizbe vinni, éppen azért, hogy mindig szuper kocsi maradjon.

 

A budapesti Corvin sétány 1/b alatt található Corvin Dumaszínházban kereslet alapú, dinamikus árazás működik. A dinamikus vagy kereslet alapú árazás egy olyan árazási stratégia, melyben az árat a kereslet és kínálat viszonyának függvényében naponta többször vizsgálják felül. Ennek megfelelően az árak akár naponta többször is változhatnak, amik így sokkal jobban tükrözik az adott termék vagy szolgáltatás aktuális piaci értékét.

“A dinamikus árazást mára világszerte számos területen alkalmazzák sikerrel – dinamikusan áraznak nemcsak a légitársaságok, hanem például több külföldi nagy mozilánc, a német Herta BSC fociklub, az NBA-ben játszó Wizards, a New York-i Broadway, a Metropolitan Opera, az Airbnb és az Uber, illetve a kiskereskedelemnek is mindennapos gyakorlatává vált.” – magyarázza el weboldalán a Dumaszínház.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább