Tami varázslatos táskavilága | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/08. számában.

Szorgalmának, kitartásának és családja támogatásának köszönhetönhetően ma már egyre kevesebben vannak, akik nem ismerik Tami munkáit. Főleg táskákat, de sapkákat és sálakat is készít. Néhány évvel ezelőtt menthetetlenül szerelmes lett a varrásba és azóta sem hagyta abba. Nagy Lelkes Tamara válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol varrással és kitől tanultál?

2019 májusában kaptam az első varrógépemet. Rögtön be is jelentkeztem egy kezdő varrótanfolyamra Dunaszerdahelyre, ami végül nem valósult meg. Így hát elkezdtem böngészni a neten. Mivel azelőtt soha nem varrtam, rengeteg videót néztem meg, szabásmintákat töltöttem le. Az első sikerélményen egy csinos nyári ruha volt saját magamnak, majd készítettem néhány rövidnadrágot a fiaimnak. Az igazi áttörést az ősz jelentette, amikor vagány sapka-sál szetteket készítettem a fiúknak, végül ez hozta meg a nem várt sikert. Annyi megrendelésem lett hirtelen, hogy szinte nem is győztem őket készíteni. Anyukám rengeteget segített ebben az időszakban, mivel ekkor a kisebbik fiam még csak egy éves volt. Ezután kezdtem érdeklődni a táskavarrás iránt is, ami mára nagy szerelmem lett.

Milyen anyagokkal szeretsz a legszívesebben dolgozni és miért?

A sapkáknál előnyben részesítem az elasztikus pamut anyagokat, mivel természetes és kényelmes viselet. A táskáim leginkább műbőr és vízhatlan poliészter kombinációjával készülnek. Ezenkívül imádom a mintákat és a színeket, igyekszem minden anyagból kihozni a legszebb alkotást.

Nagy Lelkes Tamara,Havi kreatív,Hobbi,Táska,Sapka,Sál
rpt

Melyik terméked az, ami a leginkább tetszik a követőidnek, megrendelőidnek?

Mint ahogy feljebb említettem, nagyon sok gyerkőc és felnőtt is büszkén viseli a sapka-sál szettjeimet. Készülnek őszi, téli és tavaszi változatban is. Mivel méretre készítem őket, mind személyre szabott és mindig igyekszem szem előtt tartani az aktuális trendeket, mesehősöket, figurákat. A sapkák után természetesen a táskák következnek. Imádom a hátizsákokat, de a praktikusságot is mindig figyelembe veszem, készülnek a kis műhelyemben kombinált darabok és oldaltáskák is.

A varrás nagy precizitást, ezért sok időt is igényel. Hogyan tudod beosztani a napodat, hogy minden számodra fontos dolog beleférjen?

4 éven keresztül a varrás volt a 2 gyerek és a háztartás mellett az egyedüli munkám. Csak ezekre összpontosítottam. Idén júniusban viszont 8 év után újra munkába álltam, így hatalmas változás következett be a családunk életében. Rengeteget dolgozom, ezért nem kis logisztikát igényelnek a mindennapjaink.

Nagy Lelkes Tamara,Havi kreatív,Hobbi,Táska,Sapka,Sál

Mi volt eddig a legkülönlegesebb, legegyedibb megrendelésed?

Minden megrendelés egyedi. Viszont készítettem már olyan kéréseket is, amik nem számítanak megszokottnak. Itt említeném pl. a gigantikus sátortáskát vagy olyat, amiben elfér egy billentyűzet is. Kiváltképp szeretem, ha szetteket kérnek, azok mindig igazán különlegesek.

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen szép és egyedi táskát szeretnénk?

Egyelőre a megrendeléseim nagy részét a Facebook-oldalamon (HandMade by TAMI) bonyolítom le. Itt megtekinthetőek az eddigi munkáim, aktuális anyagminták, úgyhogy bátran lehet inspirálódni is az eddigi darabokból. Ezenkívül igyekszem legalább havi szinten megjelenni személyesen is egy-egy kézműves piacon vagy egyéb eseményen. Mindig örömmel tölti el a szívemet, amikor személyesen is viszontláthatom a munkáimat, a dicsérő szavak pedig mindig pozitívan hatnak rám, ilyenkor tudatosul bennem, hogy valamit jól csinálok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább