Klikk Out Vikkendhouse: Az ösztönösen válogatott tíz kedvenc dal

A Vikkendhouse-mixsorozat már régen megérdemelne egy „NFG-be járók” különkiadást. Különösen ma érzem ezt, hiszen a klubban sok olyan embert találni, aki választékos fogyasztó, minőségi zeneimádó, mint amilyen a mai vendégem, Vas Máté. Szóljon ez az epizód most róla, és a tíz kedvenc zenéjéről.

Fotók: Ugróczky István

Vas Máté vagyok, Komáromban születtem, és ott is nőttem fel. A gimnázium után Pozsonyban tanultam tovább egyetemen alkalmazott informatikát. A tanulmányaim után szoftverfejlesztőként kezdetem el dolgozni. Jelenleg is egy multinál (IBM) dolgozom szenior pozícióban. Két éve költöztem Dunaszerdahelyre, és ekkor kezdtem el rendszeresen NFG-be járni, ahol hamar új barátokra leltem.
Hogy jellemeznéd a zenével való összefonódást, és mi az ezzel kapcsolatos ősemléked? 
Gyerekkorom első zenei emlékei közé tartozik a Genesistől az I can’t dance és Shaggytől a Mr. Bombastic számok, amelyekre pár évesen táncoltam. Szüleim nem is nagyon hagyták, hogy elfelejtsem, sokáig éltették bennem ezeket az emlékeket.
A hétköznapokban munka közben szoktam hallgatni zenét, hogy segítsen a koncentrációban, vezetés közben, hogy jobban teljen az út, takarítás mellett, hogy ne legyen olyan fárasztó, és még pihenéshez, hogy kikapcsoljam a gondolataim.
Hétvégén pedig koncerteken, klubokban szórakozásként.
A zene számomra segít a jó élményeket még jobbá tenni, és a kellemetleneket elviselhetőbbé.
Egy dolgot bánok, hogy sosem tanultam meg hangszeren játszani, hogy jobban megértsem a zenét, de lehet még a jövőben eljön a pillanat, mikor rászánom magam hogy megtanuljak hangszeren játszani.
Milyen korszakokon mentél át gyermegkorodtol mostanáig?
Az alapiskolás éveim vége fele, úgy 12 évesen kezdett el már tudatosabban érdekelni a zenefogyasztás. Az első zenekar, ami megtetszett, a Red Hot Chili Peppers volt. Így kezdődött el a rocker korszakom.
Leggyakrabban nu metalt hallgattam.
Gimnazista éveim második felében kezdett el bővülni az ízlésem más zenei stílussal.
Ekkor jött a drum ‘n’ bass. Emlékszem, 2007-ben volt az első nagyobb fesztiválélményem a Volton. A rá következő éven már a Balaton Sound-on voltam, ahol már az elektronikus zene más irányzatai is megfogtak.
Miket hallgatsz mostanában?
Mostanában éppen az adott hangulatomtól függ, vagy attól, hogy épp mit csinálok. Erre nagyon jó eszköz a Spotify, ami az általam kedvelt zenék szerint játssza a többi dalt, és nagyon jól betalál.

Egyébként szívesen hallgatok klasszikus rockot, nu metalt, chill steppet, deep house-t. Időnként, ha zúzósabb hangulatom van, akkor jöhet a metalcore is.

Most térjünk a mixre, amibe tíz kedvenced került. Mi alapján válogattál és mennyire volt ez nehéz feladat?

Nem éreztem nehéz feladatnak összeállítani 10 számot. Ösztönösen írtam a számokat, amelyek elsőre eszembe jutottak. Próbaltam minden stílusból azt a zeneszámot betenni, amit a leggyakrabban hallgatok, vagy az életemből a legkedvesebb emlékeket tudom hozzá kötni. Bár később sok más zenét is beválogattam volna a listába, de inkább nem változtattam rajta, ez első megérzésem álltalában nem csal, és amúgy se tudtam volna dönteni hogy mit cseréltem volna le. Na ez a része volt nehéz.

 

A MIX:

 

TRACKLIST:


1. Red Hot Chili Peppers – Californication
2. Phil Collins – Another Day In Paradise
3. Pendulum – Hold Your Colour
4. Mr. Kitty – After Dark
5. Röyksopp – Röyksopp Forever
6. Limp Bizkit – Break Stuff
7. Chase & Status, Tom Grennan – All Goes Wrong
8. Deftones – Digital Bath
9. The Rolling Stones – You Cant Always Get What You Want
10. Placebo – Running Up That Hill

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább