Klikk Out Vikkendhouse: Babaváró playlist

 A 290. epizód címe lehetne akár „Elkényeztetett magzati fülek” is, hiszen a pici már magzati korban érzékeli a külvilágot és hallja a zenéket. Ezek a dalok kedves feleségem, Kovács Hipik Anna kedvencei a babaváró időszakból. 

Fotók: Ugróczky István

Nálunk sosem telik el nap zenehallgatás nélkül, lefogadom, hogy a kisbabánknak már most elkényeztettük a füleit, legalábbis azokkal a hangokkal, amelyekkel megpróbáljuk elnyomni a számunkra is nehezen elviselhetőeket, mint például a templomi harang vagy a közeli étterem fülsiketítően hangos, magas frekvenciájú szellőztetőrendszere…

Vikkendhouse,Zene

Egy magzat hallásának kialakulása már a 6. élethétben megkezdődik és a 2. trimeszter végére alakul ki, tehát ténylegesen hallani kezd, sőt! Mivel a cochlea (belső fül, csiga, csigajárat) kapcsolódik az agykéreghez, már felismeri és memorizálja is a hangokat. Szóval továbbra is könnyen nyugszik majd meg a WuThang és alszik el Laura Marling zenéire. Ez mondjuk eddig oké, csak ne kiáltsa föl előbb, hogy „bring on the trumpet”, minthogy megtanulná kimondani: papa, mama.

Visszatérve a tényekhez! Alapvetően ilyenkor érdemes sokat beszélgetni a kisbabával és bevezetni az analóg szintik, akarom mondani mindenféle hangszerek világába. Sokan esküsznek a klasszikus zenére, de ha megvan a reális esélye, hogy a volán mögött el fogsz aludni az istenített Mozartra, ne azon törd magad, hogy beállj a sorba, és már most bizonyítsd, milyen tudatos anya vagy. Engedd meg magadnak, hogy Tina Turner kocsiban ordított Proud Maryjére tanulja meg a gyermeked, hogy mi a különbség az énekhang és az irányíthatatlan magas hangokkal átszőtt recsegés között. Lehet, hogy némi időre majd abbahagyod a zuhanyzás közbeni éneklést is, de aztán rájössz, hogy nem magadtól kell megóvni a gyereked, hanem a hajnali kettőkor a templomtérről a nappaliba felszálló és beszűrődő Dögös Róbitól. Attól tényleg meg-kell-óvni!

Vikkendhouse,Zene

Nincs más hátra, minthogy megmutassuk, hogy a megkezdett heves rugdalásokat és a bennem lefolytatott boxmeccseket mivel csitítjuk el sikeresen, vagy éppen mivel aktivizáljuk a növekvő babyDJ-t.

A MIX:

 

SPOTIFY PLAYLIST:

TRACKLIST:


1. Laura Marling – Blues Run the Game
2. El Michels Affair – Shimmy Shimmy Ya
3. Wham – Club Tropicana
4. Irma Thomas – Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)
5. Beatiful Chorus – My Little Light
6. Jamie xx – Idontknow
7. Scott Bradlee & Postmodern Jukebox – Careless Whisper
8. Rockabye Baby! – Crazy in Love
9. ARTAN feat. Spencer Elmer – She’s A 10 But…
10. Tina Turner – Proud Mary

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább