Klikk Out Vikkendhouse: Ezek a dalok komoly érzelmek és emlékek lenyomatai!

Szofival egy tehetségkutatón találkoztam először, ahol zenekarokat fotózott koncertezés közben. Azonnal kiszúrtam, hogy neki fontos a zene, a minőségi előadásmód, a jól szűrődő fények, és nemcsak azért, hogy sikerüljön a kép, hanem azért is, mert ő egy a zenével. A mai epizódunkban az ő  kedvenc zenéi szólnak, és közben mesél a zenéhez fűződő viszonyáról is. 

Fotók: Ugróczky István

Góber Szofi vagyok, jelenleg Dunaszerdahelyen élek, és itt élem az álmom, társaimmal együttműködve megnyitottunk egy más fotósok számára is elérhető, bérelhető stúdiót. Mellette rengeteg rendezvényen, koncerten és esküvőn fordulok meg fotósként és a képeim által igyekszem visszaadni ezen események hangulatát.

Mi a zenével kapcsolatos ősélményed, azaz mi az első emlék, ami megmaradt?

Nem biztos, hogy most őszintén kellene válaszolnom, mivel azt gondolom, hogy az én első emlékem így utólag visszagondolva elég trash… na de legyen… a 90-es évek derekán az óvodában farsangkor Piroskának beöltözve az I’m a Barbie girl-t „énekelve” táncoltam, azután a családom nagy „örömére” ez a láz csak évek után csillapodott.

Manapság mennyire van jelen az életedben a zene, és miket hallgatsz főleg?

Mint már említettem, koncertek fotózásával is gyakorta foglalkozom, hihetetlen büszkeség tölt el, mivel olyan zenekarokat fotózhattam már, mint Charlie, Pokolgép, Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, Azahriah, valamint többször készítettem zenekarok részére promófotókat, többek közt a Phoenix RT-nek és Rómeó Vérzik-nek is. Büszke vagyok rá, hogy több előadó megkeresett már, így a feltörekvő zenekarokat is segíteni tudtam a munkámmal.

Szóval a kérdésre a válasz, elég erősen jelen van a zene a mindennapjaimban. Sokféle stílust meghallgatok és szeretek, ezért is lett ennyire változatos a zenelistám. Itt szinte minden dal, mint egy tetoválás, komoly érzelmek, emlékek fűznek hozzájuk.

1. Kerri Brown – A letter to my daughter

Hihetetlenül megérintett első hallásra, mivel szakmai sikereim mellett elsősorban anya vagyok. Ez a dal pedig mindent elmond az anyai szeretetről, féltésről, félelelemről. Ő, a kislányom, aki ösztönöz a mindennapokban. Minden vágyam, hogy büszkén élje meg, hogy édesanyja vagyok.

2. Phoenix RT – Menedék

A srácokat muszáj megemlítenem mindjárt itt az elején , hiszen szinte minden koncertjükön jelen vagyok büszke crew tagként, és úgy érzem hogy sokat fejlődtem koncertfotósként mióta együtt dolgozom velük.

3. Imagine Dragons – Thunder

Pár napja az élő koncertjük hatása alatt állunk a legjobb barátnőmmel, így nehéz volna a lista közepére hagynom.

4. Metallica – Unforgiven

Egyszerűen megmagyarázhatatlan a miértje. Vagy inkább csak magamnak meghagyom azt

5. Kiss – I was made for lovin ‘ You

Na itt volt a legnehezebb kiválasztanom konkrét dalt. Egyszerűen mindent imádok tölük!

6. Pokolgép – Gép-induló

Magyarázat: ,,Míg a föld kerek, mindig lesznek rockerek.”

7. AWS – Lelket vennék (Madách)

Mindig ez a dal emlékeztet, milyen rövid az élet.

8. Ladánybene 27 – Kell egy ház

Hiszek a vonzás törvényében, így ha minden labilis körülöttem a jövőbeli házunkról álmodozom

9. Kowalsky és a Vega – Amilyen hülye vagy, én úgy szeretlek

Kedves barátnőm leánybúcsújának emléke feltette az i – re a pontot, no meg a Kowalsky meg a Vega koncertekre!

10. Dimitri Vegas & Like Mike

bármelyik mix Csak hogy értsétek miért jeleztem előre, hogy nagyon változatos a zenei ízlésem. Nagyon bízunk benne sok-sok éve a gyermekkori barátnőmmel, hogy a Tomorrowland keretén belül hallhatjuk őket.

A MIX:

 

Az előző epizódokat itt találod!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább