Szeptemberben is hoztuk a formánkat – lapozz bele a friss Klikk Out-ba!

Borítókép: Gocoň László

Manapság nem könnyű lapszámól lapszámra izgalmas tartalommal megtölteni egy újságot, mi viszont 12 éve erre törekszünk, és csak az olvasóink a megmondhatói, vajon sikerült-e. Mondják meg Önök!

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Lesz itt még valami, mire felnövünk?!

Mikor az ember a gyerekére néz, vagy a még meg sem született gyerekére gondol, eszébe jut, milyen világ lesz itt, mire ő felnő és dönthet az életéről. Milyen közeg fogadja majd, félnie kell-e, ha bárhogy is dönt, és amire a szülő talán leginkább befolyással tud lenni, milyen színvonalú szellemi/érzelmi eszköztára lesz ahhoz, hogy bármiről is döntsön.


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Autó / Szerző és fotók: Ugróczky István

FIAT 500 – Ékszerdoboz, tele meglepetéssel

1957 óta nagyot változott a világ. Az 500-as bemutatkozó éve volt ez. Ki gondolta volna akkor, hogy 2023-ban, 66 évvel később is beszédtéma lesz ez az apró olasz cukiság.


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember

Magunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

FLASHMOVE

A lányaim szerint öreg vagyok, egy igazi „boomer”, aki már alig érti a fiatalokat. Mondják ezt azért is, mert néha olyan dolgokat említek nekik, amelyek a gyermekkorom részét képezték ugyan, de akárhogy is nézzük, ezek a dolgok, események a múlt században történtek. Cécsko, orosz nanuk, tej piros és kék zacskóban, szpartakiád – mindezek apró részletei voltak egy negyven évvel ezelőtt létező világnak, amit a saját vagy az előttem járó nemzedékek nemes egyszerűséggel szocinak neveztek. De ebben a sokat szidott átkos rendszerben is voltak nagyon kellemes és jó dolgok. Talán éppen ezért örülök, amikor olyan dolgokkal találkozom, amelyek jók voltak, és ha más formában is, de tovább élnek. Mai vendégem a nagymagyari alapiskola napközis tanító nénije, Mészáros Marianna, akinek nagyon köszönöm, hogy elfogadta a meghívásunkat. A téma, ami a mostani beszélgetés apropóját adja, a már említett szpartakiádhoz hasonlatos. Évek óta ugyanis egy flashmove elnevezésű rendezvény szerveződik, amelynek a tanító néni a mozgatórugója.


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember

Bia bekérdez / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Az egyetemi szakszemle bemutatja a rendőrakadémiát és a jogi kart

Pályaválasztáskor nehéz elvonatkoztatni a filmekben látott menő szakmáktól, hisz olyan könnyű elveszni az idillikus jelenetekben. Nincs az az ember, akit ne varázsolna el a menő rendőrös egyenruha, na meg az, ahogy futkároznak a fegyverükkel, majd ráugranak a bűnözők hátára, megbilincselik őket, és szexin elmondják: „Jogában áll hallgatni. Bármi, amit mond, felhasználható ön ellen a bíróságon.” Most két hölgy mesél arról, hogy mi is történik a jogi karon, illetve a rendőrakadémián. Marsal Gréta joghallgató, Nagy Vivien pedig a rendőrakadémia diákja.


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

Hát, ez állati!

Az állatvilág képviselői ihlették szeptemberi verseinket. A hangvétel ezúttal komolyabbra sikerült, próbáltuk választott „totemállataink” tulajdonságait művészi szempontból megközelíteni. A témaválasztással nem titkolt módon szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, közös értékeink védelmére is, amelyet napi fogyasztási döntéseinkkel befolyásolhatunk. Az emberiség érdeke ugyanis az lenne, hogy a fajok ne pusztuljanak ki a jelenlegi tempóban az emberi tevékenység nyomán, hanem hogy gyermekeink, unokáink is gyönyörködhessenek bennük.


Klikk Out,Előzetes,2023,SzeptemberKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Krusovszky Dénes – Levelek nélkül

Krusovszky Dénes második regénye tele van érthetetlen rejtélyekkel, félreértésekkel, mulasztásokkal és elhallgatásokkal. Ugyanakkor egzisztenciális szorongással is, mely egy olyan klímaválsággal, társadalmi széthúzással sújtott világnak, mint a miénk, elengedhetetlenül a sajátja. (sj)


Klikk Out,Előzetes,2023,SzeptemberMario Varga Llosa: Szeretem a mostohámat

A legendás Nobel-díjas író, Mario Vargas Llosa erotikus novellája egy igazi tour de force: intelligens, szenvedélyes, lüktető; költői, de ugyanakkor egyszerű, nyelvezetével belerántja az olvasót a fülledt, művészettől és erotikától átitatott világába, ahol társadalmunk talán legtiltottabb tabutémájába merül bele. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

 

Foo Fighters  – But Here We Are

King Krule – Space Heavy

Orbital – Optical Delusion

Napfonat – Harmatcseppben él a világ bennem

Freakin’ Disco – TOTEM

Carson Coma – IV


Cinemax / Szilvási Tibor

Szeánsz Velencében

Vetítik szeptember 14-től.

Az Alkotó

Vetítik szeptember 28-tól.

Dumb Money

Vetítik október 5-től.

Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Különvélemény / Szerző: Keri

Az évezred beetetése

– avagy gondolatok a Netflix „A gyilkos csodaszer (Painkiller)” c. sorozata kapcsán

A Netflix hatrészes minisorozatában figyelemmel követhetjük, ahogy a Purdue vezetése mindent megtesz azért, hogy ezt az új, szintetikus ópiátot megszerettesse az amerikai lakossággal. A cég kifejezetten az alsó társadalmi osztályt célozza meg, a krónikus fájdalmat csillapító csodaszerként hivatkoznak a tablettára, amely teljesen veszélytelen és nem okoz függőséget.


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember

Utazás / Szerző: Mundi Józsi

Karavánnal Csehországban

Mit is mondjak az első gondolatomról arról, hogy egy guruló „házikóval” tegyünk meg egy hatalmas „karikát” Csehországban? A lányokkal a nyári vakáció megtervezésének gondolatmenetében azon elmélkedtem, hogy miként lehetne megélni minél több élményt, miként lehetne teljesen „random” stílusban lezavarni egy kirándulást, és főképp, hogy tölthetnék el minél több időt együtt. Hotel? Talán két nap egy helyen, ám ötünknek egy házikó jobban megfelelne. Mivel a nyáron szinte minden ilyen lehetőség már jóval előre le van foglalva, így egy csodálatos gondolat futott át a fejemben. Mi lenne, ha házikónkat mindenhova magunkkal vinnénk?! Hamarosan már a lakókocsi kölcsönzők honlapjait böngésztem, és már az elején elárulom, hogy jobb ötletem nem is támadhatott volna…


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Havi kreatív / Kürthy Judit

Vörös Judit kreatív világa

Vörös Judit nemrég kezdett horgolni, de azonnal a szerelmese lett. Igyekszik minél több saját ötletet megvalósítani. A letisztult stílusú táskákon kívül számos más kreatív lakáskiegészítője van, amik melegebb hangulatúvá, kellemesebbé varázsolhatják otthonunkat. E havi rovatunkban ő válaszolt nekünk.


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Tekács Ervin pörkűttye 

Nëkëma összes fírfi főmënőm imáttoja szaftos ítelëkët, mer ajjól leülla gyomorba nos jobban esik minda szároz ítel. Ezír mostand megtelátom nëktëk a pörkűtt receptët, amit még a Tekács öregepám telát ki. 


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Összeesküvők / Sipos Janka

Inter-nyet!

Mint azt az elmúlt pár év folyamán akaratlanul is megtapasztalhattuk, az internet nagyszerű melegágya a különböző összeesküvés-elméletek terjedésének. Különösen szép irónia, ha épp az internetet magát érintő konteók terjednek a világhálón – merthogy ezekből is van néhány. Talán még nem hallottatok a „halott internet” elméletéről. Ez egyike a kifejezetten új, és a maga módján izgalmas teóriáknak, és ha jobban belegondolsz, kifejezetten ijesztő, már csak azért is, mert nem teljesen alaptalan…


Klikk Out,Előzetes,2023,Szeptember
Csajos / Keri

Lassulj bele a lombhullásba!

A 21. század emberét frusztrálja az életritmus gyorsulása, gyakoribbakká válnak a stresszel összefüggő betegségek. Szorongunk a társas helyzetekben, sorakozás, közlekedés közben, apró konfliktusok is belobbantják bennünk a „gyújtózsinórt”. Ennek ellensúlyaként jött létre 1986-ban Olaszországban a „slow mozgalom”, amely mostanára nemzetközivé nőtte ki magát. (…) Az alábbiakban néhány olyan tevékenységet ajánlok, amelyek elősegítik az őszi lassulást.


 
Klikk Out,Előzetes,2023,SzeptemberHónap nője / Katona Chiara / Fotók: Mikle Bálint

Barbenheimer uralom

A szeptemberi hónap eljövetelével úgy döntöttünk, megállunk még egy kicsit, és visszatekintünk, miért is volt olyan emlékezetes 2023 nyara. A nagy ötletelések közepette rá kellett jönnünk, hogy nemcsak a nyár, de talán az év legfelkapottabb filmjei mellett nem mehetünk el említés nélkül. Így esett hát a választásunk Orbán Zsuzsannára és Klostermann Leára, akik nemcsak forgatásunkon álltak helyt, de a Barbenheimer bármelyik filmjébe is tökéletesen belepasszoltak volna.



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább