Tábor à la wolfcraft / wolfcraft család

Fotók: Kálmán Roland, a wolfcraft archívuma
A PR-cikk megjelent a Klikkout 2023/szeptemberi számában. 

A munkahely nem csak egy hely, ahová azért megyünk, hogy valamilyen tevékenységet végezzünk, hogy pénzt keressünk. Hanem olyan hely, ahol sok időt töltünk. A munkahelyen barátságokat kötünk és kapcsolatokat ápolunk. Együtt éljük az életünket a kollégáinkkal, a történeteikkel, és a gyerekeik élményeivel is.

A wolfcraft vállalat egy német családi vállalkozás, amely szerszámokat készít barkácsolók számára. A cég számára fontos a család, ezért is támogatja a vezetőség immár második éve a dolgozók gyermekeinek és unokáinak nyári napközis táborprojektjét, hogy segítsenek a szüleiknek.

A gyerekek is gazdag élményekben tölthetik el az időt a szünidőben, és megismerhetik azt a környezetet, amelyben szüleik, nagyszüleik dolgoznak. A tábort az egyik tulajdonos, Thomas Wolff úr is meglátogatta, aki eljött, hogy üdvözölje a gyerekeket.

A wolfcraft tábort a vállalat kollégái készítik elő – kitalálják, hogy a közös barkácsolás során mit fognak gyártani a gyerekek segítségével, milyen szerszámokat kell előkészíteni a barkácsoláshoz, milyen útvonalat járjanak be a táborozók a vállalat bemutatása alatt a gyártási túrán, hogy az minél érdekesebb, ugyanakkor biztonságos is legyen számukra.

A tábor alatt a nyári napok új izgalmakkal elevenednek meg, a szülők büszkén mutatják be gyermekeiket a kollégáknak. Néhányan a gyerkőcök arcvonásai alapján is felismerik a munkatársukmini változatait. A wolfcraft tábor a felnőttek és a gyerekek világának közös pontja, elvégre mindannyian egy „wolfcraft család” vagyunk.

„Anya, megnézhetem az irodádat?”, „Apa, a tavalyi barátaim is ott lesznek a táborban? Kérlek, kérdezd meg, hogy ők is jönnek-e!” – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombázták a gyerekek a szüleiket a szünidő kezdetétől. És bár lehet, hogy lustálkodni, számítógépen vagy mobiltelefonon játszani jó, de a felhőtlen szórakozás, az érdekes program, az új élmények sokkal jobb választás.

Mi tetszett a gyerekeknek a legjobban? – a válaszokból válogattunk:

– Az, hogy találkozhattam az anyukámmal, és megmutatta, hol dolgozik!

– Hogy a mesterekkel közösen készíthettünk fából játékot.

– Hogy sokat futottunk és versenyeztünk.

– Elmentünk megnézni a MOL Arénát, és találkoztunk a focistákkal.

– Hogy süteményt sütöttünk sok-sok csokis töltelékkel.

– Buszoztunk és közben énekeltünk…

– Elmentünk megnézni a dunaszerdahelyi rendőrséget, és kipróbáltuk a cellát…

És valóban, augusztusban két héten keresztül 58 gyermek számára készült gazdag program a csiliznyáradi Platán vendégházban: kocsikázás, piknik, Spartan akadálypálya, kempó harcművészet gyakorlása, tánc, méhészeti és vadászati bemutató, és még sok-sok egyéb sport- és kreatív tevékenység.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a gyerekeknek a rendhagyó és szép világlátásukért, a szervezőknek, a személyzetnek, akik nagy örömmel kísérték és fogadták a gyerekeket, az animátoroknak, akik szeretettel és odaadással gondoskodtak róluk, valamint a vezetőségnek a projekt támogatásáért. Mindannyian várjuk a következő évet, a következő ünnepeket, amikor újra találkozunk.

 

MÉG TÖBB MÓKÁS FOTÓ A GYEREKEK NYÁRI NAPKÖZIS KALANDAIRÓL 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább