FIAT 500 – Ékszerdoboz, tele meglepetéssel | Autó

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/09. számában.

1957 óta nagyot változott a világ. Az 500-as bemutatkozó éve volt ez. Ki gondolta volna akkor, hogy 2023-ban, 66 évvel később is beszédtéma lesz ez az apró olasz cukiság.

Az akkori kétütemű, pöfékelő motort – legalábbis ebben a modellben – mára egy elektromos erőforrás váltotta fel, ami meglepően fürge menettulajdonságokat ad a kocsinak. A futóműve alapból rendben van, az elektromos meghajtásból fakadóan pedig a gázra lépve egyből ugrik. Nem nagyot, de lendületeset. Olyannyira, hogy a kürti kanyarok hullámzó kacskaringója kellemes élménnyé válik.

Ezen felül, a kül- és belalak is vonzó. Nem meglepően a célközönség, azaz a városi hölgyek igényeire szabott színek és formák minőségi benyomást keltenek az autóban ülve, és mellette állva is. A hátra nyíló plusz fél ajtó, és az Andrea Bocelli által beállított hangrendszer tovább növeli ezt az érzetet.

Mikor útra keltem az elektromos 500-assal, nem gondoltam volna, hogy elégedetten, sőt, kellemes meglepetésemben csettintve fogok kiszállni ebből a cukira varrt, formás ékszerdobozból. És láss csodát, mégis ez történt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább