Átadták a Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Speciális Óvodát

A cikk egy részletét a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén közöljük.

Fotó: Nagy Attila / Dunaszerdahelyi.sk

Családias, ám annál meghatóbb ünnepség keretében adták át a Dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Speciális Óvodát október 13-án. Az eseményen a megyei fenntartó részéről Bottka György, a város részéről Hájos Zoltán polgármester és Karaffa Attila alpolgármester, míg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége részéről annak elnöke, Fekete Irén tisztelte meg a rendezvényt.

Az ünnepi átadón megjelenteket előbb a fenntartó, Nagyszombat megye képviseletében Bottka György köszöntötte, aki

elismeréssel szólt az intézmény fontosságáról és szükségességéről, kiemelve azt, hogy a fenntartó tartozik köszönettel az ott dolgozó pedagógusok önzetlen munkájáért.

„Régi álmunk vált valóra azáltal, hogy 2023. szeptember 4-én Dunaszerdahelyen megnyitottuk az ország első magyar tanítási nyelvű speciális óvodáját, hiszen Szlovákiában korábban ilyen jellegű intézmény nem létesült” – jelezte megnyitójában Katona Szabina igazgató, hozzátéve, sok szülő álma vált valóra ezzel, hiszen az intézmény

„elsődleges küldetése és feladata a gyermeki fejlődés megsegítése. Pedagógusaink aktívan és célirányosan vesznek részt többek között a gyermek mozgási és kognitiv képességeinek fejlesztésében, a nyelvelsajátítás és kommunikáció hatékonyságánok növelésében,a szociális kompetenciák és az érzelmi élet bővítésében, a helytálló magatartás, illetve viselkedés kialakításában, továbbá a vizuális és auditív területek fejlesztésében” – mondta. 

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább