Ha olvasnivalóra vágysz, a Klikk Out novemberi számában megtalálod!

Borítókép: Szabó Péter Pál

Novemberrel megkezdődött az ősz. Hullanak az egyre színesebb levelek a szabadban, a fejek pedig az egyszínűként ható kormányváltás után, mely már hozza is a színpompás botrányokat. A Klikk Out marad a régi. Beszélgetünk, beszélgetésre invitálunk, közlünk, közlésre ösztönzünk. Olvassátok, mit mivel kínálunk az év utolsó előtti hónapjában. 

 

Klikk Out,Előzetes,2023,November
Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Olyan országban szeretnék élni, ahol az ember lehet csacsi!

Novemberben a nép egyik fele azon vitázik, hogy halloweent ünneplünk vagy mindenszenteket, a másik fele pedig a soha nem haladó, ellenben minden korban folyamatosan hanyatló fiatalságot szidva gyönyörködik a szoci parádés tanításain és körülményein.


Klikk Out,Előzetes,2023,November
Autó / Szerző és fotók: Ugróczky István

Opel Mokka 1.2 GS line – Megyek kávézni

A városi terepjáró szókapcsolat önmagában is ellentmondás, mégis talán ez a legdivatosabb kategória jelenleg az autók közt.


Klikk Out,Előzetes,2023,November
Magunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

Utak és harcok

Mai vendégünket keveseknek kell bemutatni. Találkozhatunk vele sporteseményen, edzőteremben, de az MMA küzdőketrece sem ismeretlen a számára. Gróf Lóránt bősi harcművészt, küzdősportolót, edzőt és biztonsági szakembert rengetegen ismerik, tisztelik, a neve fogalom. Éppen ezért megtisztelő, hogy elfogadta a meghívásunkat.


Klikk Out,Előzetes,2023,November
Interjú / Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

DJ Matt: „Arra tanítottak, hogy tapossam ki a saját utamat”

Gyakran halljuk, hogy senki sem lehet próféta saját hazájában. Íme, egy ellenpélda, legalábbis részben. Kőrös Máté Vágsellyéről származik, de ma már Dunaszerdahelyen él, és mintegy másfél évtizede pörget a szlovákiai klubokban, leginkább house közeli, tech house és electro house szetteket. A dunaszerdahelyi régióban eddig kevesebb lehetőséget kapott, másrészt szettjeivel bejárta Európát, járt Kínában és Indiában is. Ezekről mind mesélt nekünk.


Klikk Out,Előzetes,2023,November

Bia bekérdez / Szerző: Bokros Bia

Dunaszerdahelyiek Prágában az orvosi szakon

A dunaszerdahelyi Mészáros Ágnes Anna és Szalay Péter prágai egyetemisták, akik általános orvosi szakon tanulnak a Károly Egyetem 1. Orvosi Karán. Az orvosira készülő diákoknak nagy segítséget nyújthat.

Ági harmadéves egyetemista, aki az elmondása szerint próbálja sikeresen venni az akadályokat a tanulásban, elérni a célját, élvezni az életet, néha több, néha pedig kevesebb sikerrel. Peti az aktívan működő magyar közösség kapcsán említette, hogy suli mellett is tudja folytatni a kedvenc hobbiját, a néptáncot, mivel Prágában is van magyar néptáncegyüttes.


Klikk Out,Előzetes,2023,November

Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

Tükröm, tükröm…

A szépség talán korunk egyik leginkább túlértékelt tulajdonsága és az is szembetűnő, hogy kialakította a saját üzletágát is. Hogyne, hiszen rettegünk az öregedéstől, a nem kívánt ráncoktól, redőktől. A szépséget (már ha anyagi lehetőségeink engedik) meg is vásárolhatjuk, a különböző kozmetikai szalonok, plasztikai sebészek szolgáltatásai egyre hozzáférhetőbbek. A novemberi Költőtoll témája pont ezért a szépség és a szépségideál kérdésköre, amelyet igyekeztünk a lehető legalaposabban körüljárni, az ókortól egészen napjainkig, azaz a görög múzsák világától egészen a 21. századi „sugar daddy“-k és „sugar baby“-k koráig.”


Klikk Out,Előzetes,2023,NovemberKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Szécsi Noémi – Rohadt állatok

Szécsi Noémi könyvei közül elsőként a Finnugor vámpírt fogyasztottam el, majd a Kommunista Monte Cristóval győzött még végképp a tehetsége felől. Kifejezetten szórakoztató, önmagukat olvastató szövegek voltak, és tulajdonképpen nincs ez másképp a Rohadt állatokkal sem, akiknek a kalandjait szintén érdemes elolvasni.(sj)


Klikk Out,Előzetes,2023,NovemberKathrine Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen

Annak ellenére, hogy az egyetemen angol-amerikai irodalmat hallgattam, Kathrine Kressmann Taylor Címzett ismeretlen című története valahogy kimaradt a látókörömből. Az 1938-ban kiadott (nálunk új fordításban mindössze tavaly megjelent) könyvre teljesen véletlenül találtam rá egy könyvesboltban. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Disclosure – Alchemy

Jungle – Volcano

boebeck – boebeck

Killer Mike – Michael

Chillum Trio – Random Rituals

Genesis Owusu – Struggler


Cinemax / Szilvási Tibor

The Marvels

Vetítik november 9-től.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

Vetítik november 16-tól.

Napóleon

Vetítik november 23-tól.


Klikk Out,Előzetes,2023,November

Vendéglőlesen / Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Ugróczky István

Kondorosi csárda

A csárdák csárdája! A Kondorosi csárda így jelenik meg emlékezetemben, előtérben a jellegzetes gémes kútjával. Szinte a szívem szakadt meg akkoriban, miközben Somorjáról, a szakközépiskolából hazajövet a buszból saját szememmel láttam, hogy miként válik a tűz martalékává nemcsak a Csallóköz, de a régió határain túl is ismert gellei Kondorosi csárda. Annál inkább megörvendtem, miután szárnyra kelt a hír, hogy újjáéled hamvaiból, így a közzétett tervektől kezdve figyelemmel kísértem az építkezést egészen a nyitás napjáig, majd kóstoltam és kóstolgattam…

 

Klikk Out,Előzetes,2023,November
Szerző: Poór Tibor / Fotó: Szabó Péter Pál

A rangos díjat nyert SzerdaHelyzet projekt története

Ha azt nézzük, mekkora időtávot fedtünk le eddig a SzerdaHelyzet projektünkkel – hat évet -, a Sports Forum Awards 2023 díjazáson kapott bronzérem, a Sport Forum Hungary 2023 kongresszusán elért sikerünk szó szerint villámgyorsan jött.


Klikk Out,Előzetes,2023,November

Havi kreatív / Kürthy Judit

Havi kreatív Mogyorósi Zsuzsannával

A leggyakrabban kedvenc árnyalataiban, inkább pasztellszínekben pompáznak munkái, de sokat dolgozik megrendelésre, egyéni igényeknek megfelelően is. Eddig a Prága belvárosában kihelyezett ajtókopogtatójára a legbüszkébb, aminek csodájára jártak, mégis főleg saját maga miatt alkot, a kézműveskedés kifejezetten megnyugtatja. E havi ankétunkban Mogyorósi Zsuzsanna válaszolt nekünk.


Klikk Out,Előzetes,2023,November

Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Csallóközi sütőtökös maffin Jolitú meg Gizitű

Most így novembërbe annyi tök nyőll kija fődbű,mëg olyan nagyra nyőnek, minda fene, így bolon lënne valaki, ha nem csináno belle írtíkës dógokot. Gizive mink kitalátunk olyan receptët, amitű megcsókúllod mindakettőnk mindatíz ujját!


Klikk Out,Előzetes,2023,November

Összeesküvők / Sipos Janka

Hívatlan vendégeink, a vírusok

Ha valamit akaratlanul is megtanulhattunk az elmúlt néhány, Covid-19 árnyékában töltött év alatt, az az, hogy a nagy számú embert érintő járványok és a nyomukban kialakuló káosz remek táptalajt szolgáltatnak az álhírek, megalapozatlan szóbeszédek, illetve összeesküvés-elméletek terjedésének. Pláne, ha egy új kórokozó bukkan fel, amelynél még a legtapasztaltabb tudósok, orvosok is eleinte a sötétben tapogatóznak, és elkerülhetetlenül hibákat vétenek. Ez persze nem új keletű jelenség, a múltban is gyakran kaptak szárnyra vad teóriák a nagy pandémiák idején. Ezt mi sem illusztrálja jobban, mint egy nem is olyan régi történet: a hírhedt HIV vírus, illetve az azáltal kiváltott immunhiányos szindróma, az AIDS históriája, amelyre a következőkben vetünk egy röpke pillantást.


Klikk Out,Előzetes,2023,NovemberHónap nője / Katona Chiara / Fotók: MIkle Bálint

Őszi gardróbfrissítés

Esős keddi nap volt, amikor Tami és Sziszi átnézték a jelenlegi őszi ruhatárukat, és bizony arra a megállapításra jutottak, el kéne némi vérfrissítés. Elkísérve a lányokat, utunk a MissQ-ba vezetett, ahol bizony találtak igazán különleges ruhadarabokat is. Ha már ott voltunk a közelben, benéztünk a Bella fehérnemű boltba is. Hiszen melyik nő nem szereti a szép alsóneműt? Pár varázslatos perc és nehéz döntéshozatal után, összeszedték legújabb szerzeményeiket és elmentünk fotózásunk helyszínére, az Image fotóstúdióba.



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább