DekorSuli – Fess magadnak egy fess jövőt!

PR-cikk

Nagy fába vágja a fejszéjét a dunaszerdahelyi székhelyű Inportante csoport. A csoporthoz tartozó Artica Décor szaküzletben a dekorációs festékek széles kínálatát találják meg az érdeklődők, korábbi cikkünkben pedig már részletesebben is foglalkoztunk azzal, mennyit hozzátesznek ezek egy enteriőr által nyújtott attraktív látványhoz, és azzal is, hogy a vállalat évek óta rendszeresen intenzív képzéseket szervez szakembereknek, akik ezeken elsajátítják a dekorációs festékek alkalmazásának csínját-bínját. Nos, a DekorSuli (Škola dekorácie) esetében ugyancsak képzésekről van szó, melynek célcsoportja viszont elsősorban ügyeskezű diákok, tanoncok, kezdők körében keresendő, akiknek nem is kell okvetlen festőknek lenniük, az új technikák elsajátításával viszont háromszor annyit is kereshetnek, mint a hagyományosakkal. A program szakmai védnöke László Krisztián (a képen), az Inportante cégcsoport dekoratőre, az ötlet megszületéséről és lényegéről pedig a kereskedelmi igazgató, Peter Tóth beszélt. 

Mi a DekorSuli alapgondolata, mi az, ami miatt úgy látták, hogy életre kell hívni?

Elsősorban az, hogy minden szakmában problémát jelent képzett, kreatív és precíz szakembereket találni. Úgy gondolom, jó alapot nyújtanak a szakközépiskoláink a szakemberek képzésében, viszont a cégek azok, amelyek elöl járnak az új trendek követésében és alkalmazásában. Mi az általunk képviselt területek esetében gyakran járunk világkiállításokra, ahol megismerkedünk azzal, merre halad a világ például az enteriőrök kialakításában, és ezeket az ismereteket hazahozzuk, majd beépítjük a működésünkbe. Eltart egy ideig, míg egy adott trend nálunk is meghonosodik, de itt keletkezik úgymond egy kisebb szakadék, ugyanis ezt el kell sajátítaniuk azoknak a szakembereknek is, akik a gyakorlatban megvalósítják.

A dekorációs festékek az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek, végtére is ezek a belső falak végső effektusát nyújtják, magára vonva a tekintetet. Tudni kell azonban róluk, hogy nemcsak az anyagaik terén jelentenek újat, de a velük történő munka is sajátos eszközöket, hengereket, spaklikat, nem mellesleg új technikákat igényel. Az előbbieket mi bebiztosítjuk, az utóbbit pedig megtanítjuk. Ezzel szeretnénk áthidalni az említett szakadékot.

DekorSuli,Artica Décor,Inportante

 Tapasztalt szakemberekkel már régóta foglalkoznak, a diákok, tanoncok viszont más terület, ők még a szakma alapjait tanulják. Hogyan látják ezt?

Pontosan, szeretnénk viszont, hogy az iskolában tanultakkal párhuzamosan a fiatalok olyan új látásmódra, ismeretekre és gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert, amivel az iskola elvégzése után teljesen más szinten kerülhetnek ki a munkapiacra. Jelenleg iskolaigazgatókkal folytatok egyeztetést arról, hogyan tudnánk az általunk képviselt know-how-t, az új trendek által megkövetelt ismereteket és technikákat bejuttatni a tanterembe, illetve megfordítva a dolgot, a tanárok és mesterek által javasolt tanoncokat eljuttatni a képzéseinkre. Ezúton is szeretném megszólítani azokat, akiket esetleg személyesen nincs kapacitásom elérni, de úgy látják, ismernek egy tehetséges ifjú szakembert, nem is kell okvetlen a festőszakmát tanulnia, elvégeznie, fő, hogy legyen ügyeskezű, precíz, igényes és alapos, kreatív és kész arra, hogy megismerkedjen az új trendekkel, javasolja számára a képzésünket. Ha megvannak benne ezek a képességek, és akar dolgozni, akkor a többire már megtanítjuk.

Hogyan kell elképzelni a képzéseket, milyen rendszerességgel valósulnának meg?

A gyakorlati képzések védnöke cégünk dekoratőre, László Krisztián. Pillanatnyilag évi négy képzésben gondolkodunk, az elsőre van is már egy dátumunk, január 25-26., a következőt pedig valószínűleg májusban szerveznénk, majd szeptemberben és novemberben. Ennek része lenne egy olyan is, ami az általunk képviselt MP Color festékgyártó üzemében folyna. Egy ilyen képzésen hamar elsajátíthatók a dekorációs festékkel történő munkavégzéshez szükséges alapvető technikák, 2-3 év alatt pedig szeretnénk az iskolával együttműködve ügyes szakembereket képezni, akiknek az új trendek és technikák ismerete anyagilag is más lehetőségeket biztosít. A dekorációs festékekkel négyzetméterenként 3-4-szer annyit is kereshetnek, mint a hagyományosakkal, tehát mindenképpen megéri megtanulni az alkalmazásukat.

Nincs más hátra, mint előre. Végszó?

Az Inportante csoporttal a belső építészet és a berendezés minden területén magas színvonalat képviselünk, és szerencsére a mostani nehéz gazdasági helyzetben is van lehetőségünk levegőt venni. Ez viszont annak is köszönhető, hogy igyekszünk mindig előre gondolkodni, több évre előre építkezni. Ennek része pedig, hogy kézen fogjuk a tehetséges, rátermett fiatalokat, és átsegítjük őket a kezdeti nehézségeken. Ezzel kölcsönösen csak jól járhatunk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább