Íme, 2023 utolsó Klikk Out-ja!

Borítókép: Szabó Péter Pál

Idén utoljára találkozunk nyomtatott formában, lapunk telis-tele izgalmas mondanivalóval és olvasnivalóval. Olvasóinknak meghitt, boldog ünnepeket kívánunk!

Klikk Out,Előzetes,2023,December

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Ne hagyjunk egyedül senkit sem!

Van, akinek az adventi időszakkal, másoknak már mindenszentek után, van, akinek a Black Friday-jel, másoknak a telefonszolgáltatók karácsonyi kampányával indul a készülődés az ünnepekre. Valljuk be, általában egy kicsit mindegyiknek köze van ahhoz, hogy az ünnepi hangulat szárba szökken és lendületbe jön bennünk és körülöttünk. Fürdünk a csúcsmarketingben, de a kutyát nem érdekli, ha ezen óbégatunk. Úgyhogy ne is tegyük, anélkül lesz teljes a karácsonyunk!


Klikk Out,Előzetes,2023,December
Autó / Szerző és fotók: Ugróczky István

BMW i5 M60 – A bajorok a villanyhoz is értenek

Ha egy, az autókhoz jottányit is konyító egyén azt a négy nyomatott nagybetűt látja leírva, hogy BMW M, máris biztos abban, hogy ez nem zsákba-, hanem nagymacska.


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Magunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

Egy biztos pont: a Baranyai!

Mai vendégünket keveseknek kell bemutatni. A neve fogalom – ugyanis, ha Dunaszerdahelyen azt mondom, Baranyai, akkor kicsi és nagy, férfi és nő, egyszóval mindenki tudja, miről, illetve kiről beszélek. Egy üzlet, amely a stabilitást, gyors bevásárlást, a kedves kiszolgálást jelenti a dunaszerdahelyieknek. A bolt, amely nem csupán túlélte a hatalmas üzletláncok térhódítását, hanem a kilencvenes évek végétől tartja is velük a versenyt. A bolt viszont nem létezne, ha nem lenne Baranyai László, aki itt van velünk és nagyon örülök, hogy elfogadta a meghívásom.


Klikk Out,Előzetes,2023,December
Interjú / Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Azon gondolkodtam, hogy soha többet nem írhatok úgy a háborúról, mint azelőtt

Bíró Szabolccsal nem először beszélgettünk lapunk hasábjain, illetve weboldalunkon, és remélhetőleg nem is utoljára. Néhány évente ugyanis annyi új élménnyel gazdagítja olvasóit, hogy arról kénytelenek vagyunk mi is alaposan kifaggatni. Ennek az eredményét olvashatjátok alább, nekünk élmény volt, reméljük, nektek is az lesz!


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Bia bekérdez / Szerző: Bokros Bia

Csallóköziek az orvosi egyetemen Pozsonyban és Budapesten

Az előző részben bemutattuk, hogy milyen Prágában orvostanhallgatónak lenni, most pedig lecsekkoljuk a közelben lévő orvosi szakokat. Csóka Dávid a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatója, Tóth Bálint pedig a Pozsonyi Comenius Egyetem Orvostudományi karának ötödéves hallgatója.


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

Dunaszerdahely

Nem is értjük, eddig hogy maradhatott ki ez a téma, de ami késik, nem múlik: decemberi verseinket Dunaszerdahelynek szenteljük! Ez az a város, ahol élünk, melynek minden zegzugát ismerjük, s amely minden szépségével, vagy épp csúfságával része a mindennapjainknak. Akárki akármit is mond, ahogy Këri a versében megfogalmazta: szerdahelyinek lenni életérzés!


Klikk Out,Előzetes,2023,December
Könyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Könyvet karácsonyra? Naná!

…Amennyiben szerettek nosztalgiázni, és megidézni nagyanyáink ünnepeinek hangulatát, tegyetek egy próbát a Papp Sándor Zsigmond által szerkesztett Régi idők karácsonyával! Ebben a novelláskötetben klasszikus és kortárs, magyar és világirodalmi szerzőktől egyaránt találunk csemegéket: elfért benne Dosztojevszkij és Gion Nándor, Andersen mellett pedig Erdős Virág… A műfajból kifolyólag pedig simán belefér egy-két történet a rántott hal és az éjféli mise közti röpke időintervallumba is… (sj)

…A legkisebbeknek (és a nagyoknak is!) pedig itt van Matthew McConaughey Attól még című vadonatúj képeskönyve. A mindössze 31 oldalas könyvecske McConaughey kedves, vicces stílusában megírt tanácsai és bölcsességei. Egy könyv arról, hogy mindenki egyedi, és arról, hogy mindenki tele van lehetőségekkel – csak nem szabad félni, meg kell ragadni és kihasználni! A könyv nem tartalmaz hatalmas életigazságokat, éppen ellenkezőleg, ezek személyes tanácsok a mindennapokra…és ez fontosabb, mint bármilyen elvetemült filozófia… (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Olivia Rodrigo – Guts

Romy – Mid Air

Roisín Murphy – Hit Parade

Tirzah – trip9love…???

Deadbeat – Kübler-Ross Soliloquies

Laufey – Bewitched


Cinemax / Szilvási Tibor

A lápkirály lánya

Vetítik december 7-től.

Wonka

Vetítik december 14-től.

Aquaman és az elveszett királyság

Vetítik december 21-től.


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Utazás / Szerző és fotók: Mundi Józsi

Dél-Afrika (íz)világa I.

Háromszor az égbe koronát feldobni, háromszor repült a korona az égbe, háromszor is szállt az Mátyás szép fejére, harmadszor repült Jóska a déli féltekére, hogy néktek harmadszor is elmesélje, hogy milyen szép kalandokat élt át semmitől sem félve, és hogy került a Bodag kenyér a legjobb, helyre, kezekbe… Nos! Lehetne ez a Mátyás király mese kezdete is, ám én teljesen másról fogok nektek most mesélni. Harmadszor is sikerült Dél Afrikába „tévednem”, és bizony most is egy hatalmas körúttal borsoztuk meg az ottlétünket, így jómagam, Zsolt és persze Attila újra hatalmas kalandokat éltünk meg együtt, és kiváltságos élményekben részesültünk. Mostanság főképp a dél-afrikai gasztronómiát vettem célkeresztbe… 


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Havi kreatív / Kürthy Judit

Hímzek Neked is!

Csupán néhány hónappal ezelőtt sajátította el a modern hímzés technikáját, de máris az egyik legnépszerűbb a környéken, akit minden egyes öltés szeretett nagymamájára emlékeztet. Hordósi Ágnes munkái jókora nosztalgiát ébresztettek bennünk és eszünkbe juttattak minden boldog, gyermekkori emléket. Legyen benne részetek Nektek is! E havi kreatív rovatunkban Hordósi Ági válaszolt nekünk.  


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Jolinénéd hagyományos karácsonyi kirántott ponttya

Én nembánomde mindënki csinájojezëkëta ócsó filékët a bótbú, nos csudákoznak, hogy a karácsonyi vacsora nemolyan min’ rígënn. Háigëmmer könnyebb kivënnija bótifagyasztóbú, min’ eekűdenni embërt halászni, nos hazasëgyűjön amíg nincs legalább 2 jókípű példány a cinkánnábo. 

Ha hazahozta, haddpucúja, hatükörponty, háhadnyúzza. Mikor kísz, nos hozzafőja vajlingba, akkor gyűsz Te, a háziasszon’…


Klikk Out,Előzetes,2023,December
Séfek karácsonyi receptjei / Összegyűjtötte: Menyhárt József

Ünnep az asztalnál

Karácsony közeleg: három csallóközi séfet kértünk meg, hogy ajánljon asztalunkra egy ünnepi receptet. Tatai Robi, Fekete Norbert és Bindics Imre mesterszakácsok vállalták a felkérést, köszönet érte! Jó étvágyat!


Klikk Out,Előzetes,2023,December

Összeesküvők / Sipos Janka

Haláli híresek

Az összeesküvés-elméletek eléggé nagy része meglehetősen sötét interpretációját adja a világbeli eseményeknek, és kifejezetten hátborzongató. Főszereplőik a világot titokban uralmuk alá hajtani akaró milliárdosok (és/vagy zsidók, földönkívüliek, gyíkemberek stb.), akik nem elégszenek meg azzal, hogy kizsákmányolják az egyszerű embereket, hanem gyakran még az életükre is törnek népirtó ábrándjaikkal. De vannak jóval ártalmatlanabb, illetve sok esetben sokkal szórakoztatóbb teóriák is, amelyek miatt senkinek nem lesznek álmatlan éjszakái. Ezek közé tartozik a celebvilágot érintő összeesküvés-elméletek zöme, amelyek némelyike már annyira bizarr, hogy szinte teljességgel komolyanvehetetlen…


Klikk Out,Előzetes,2023,December
Csajos / Szerző: Këri

Iszol te rendesen?

Kísért egy emlék. Langyos őszi este van, koncertre igyekszünk. A bejárat felé jobbra, kisebb társaságra leszek figyelmes, egy lány körül csoportosulnak. Itatják, beszélnek hozzá. A lány annyira részeg, hogy felülni sem bír, sokadik próbálkozásra hanyatlik vissza a fűbe. Aztán oldalra dől és nagy lendülettel, elkezd hányni. Örülök, hogy nincs egyedül, hogy valaki vigyáz rá és segíti a józanodásban. Na de hogy is jutott idáig?


Klikk Out,Előzetes,2023,December
Hónap nője / Katona Chiara / Fotók: Ajpek János

Antal Viktóriával jótékonykodtunk

Elérkeztünk az év utolsó Hónap Nőjéhez. Ilyenkor általában valami karácsonyi tematikájú kisfilmet, képsorozatot hozunk nektek, most viszont más megközelítést választottunk. Az ünnepek nemcsak a karácsonyfa-díszítésről, az ajándékvásárlásról szólnak, hanem az adakozásról is. Decemberi szépségünk segítségével szeretnénk bemutatni nektek az OZ Dog Azyl kutyamenhelyet és a Physiopet-Rehab & Fitness kiropraktőrét.



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább